Antena Căutare

A fost descoperit un nou tip de cutremur, mult mai puternic decât cele de până acum. Nu poate fi detectat de senzorii seizmici tradiţionali

Cercetătorii din sudul Californiei au descoperit un nou tip de cutremure care au loc la o adâncime mult mai mare decât cele obişnuite, la aproximativ 24 de kilometri sub suprafaţa scoarţei terestre. Nu poate fi detectat de senzorii seizmici tradiţionali.

Cercetătorii din sudul Californiei au descoperit un nou tip de cutremure care au loc la o adâncime mult mai mare decât cele obişnuite, la aproximativ 24 de kilometri sub suprafaţa scoarţei terestre. Nu poate fi detectat de senzorii seizmici tradiţionali.

Cu ajutorul celui mai puternic senzor seismic, o echipă din Caltech, Pasadena, a detectat mici cutremure de-a lungul Newport-Inglewood, la o adâncime de 24 de kilometri, exact în mantaua Pământului.

Deşi cel mai adânc cutremur detectat de-a lungul faliei a fost minor (magnitudine maximă de 2 grade Richter), echipa crede că seismul se poate extinde, iar acest tip de cutremure pot fi mult mai devastatoare în viitor.

Sursa: descopera.ro

Nimeni nu știa cine este femeia din spatele vulcanicului Mircea Dinescu. Ea este Mașa, soția cunoscutului poet!... El e Moș Crăciun din Siria! Trece ilegal granița cu un sac de 80 de kilograme de jucării, ca puii de sirian să aibă un p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x