Antena Căutare

Adevărul şocant descoperit de cercetători! Ce spune despre tine dorința de a rămâne prieten(ă) cu fostul sau fosta

Cât de în regulă e să rămâi în relații bune cu fostul sau cu fosta? Tu te-ai întrebat vreodată?

Cât de în regulă e să rămâi în relații bune cu fostul sau cu fosta? Tu te-ai întrebat vreodată?

Cercetătorii britanici şi-au dedicat ani întregi studierii acestei dileme, iar rezultatele au fost de-a dreptul uimitoare. Rezultatele au fost publicate în prestigioasa revistă ştiinţifică Personality and Individual Differences. Potrivit specialiştilor, intențiile de a păstra legătura cu fosta iubire nu sunt întotdeauna bazate pe o afecțiune sinceră. Studiul arată că psihopații și narcisiștii sunt cei mai predispuși să tragă de o prietenie după terminarea unei relații.

Femeile sunt ataşate sentimental, iar bărbaţii ţintesc către beneficii sexuale

Deşi majoritatea participanților au invocat motive precum încrederea și atașamentul sentimental, se pare că acestea se aplică doar în cazul femeilor. Bărbaţii sunt dispuşi să ţină legătura cu fosta iubită, în eventualitatea unor beneficii sexuale.

„Bărbaţii, spre deosebire de femei, au evaluat oportunitățile sexuale post-relație ca având o mai mare importanţă, fapt care arată că bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile să formeze parteneriate de tip prietenie şi sex”, au explicat autorii studiului. Acest lucru s-a remarcat în special în cazul celor cu tendințe de narcisism și psihopatie, care evaluează prietenia prin rațiuni utilitare sau instrumentale.

A mâncat pământ și cărămizi în timpul sarcinii. Cum arată copilul pe care l-a adus pe lume... Veste uriaşă! De acum, ne vom putea trimite mesaje şi pe YouTube! Ce "tool-uri" în plus ne va oferi noua func...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x