Antena Căutare

Afise misterioase la Moscova: Medvedev, in rol de "Captain Russia"

Mai multe afise misterioase infatisandu-l pe presedintele rus Dmitri Medvedev in costumul supereroului Captain America, dar cu sloganul "Capitanul Rusia, primul domn”, au aparut marti in statiile de autobuz din centrul Moscovei, relateaza France Presse.

Medvedev este desenat pe un fundal intunecat, purtand o uniforma in albastru, rosu si alb, similara celei a celebrului erou de benzi desenate, personaj care apare si in filmul "Captain America: First Avenger", ce ruleaza in cinematografele din intreaga lume in iulie si august.

Filmul prezinta povestea unui tanar plapand, care se trasforma artificial, in urma unui proiect stiintific secret, in aparator atotputernic al idealurilor americane.

Afisul nu are insa nicio legatura cu campania publicitara a filmului si nici nu este o initiativa cu substrat politic, afirma autorul. "Lucrarile mele nu trebuie interpretate ca o aluzie politica sau o metoda de a transmite un mesaj publicului larg. Este pur si simplu o gluma. Si inainte realizam asemenea proiecte", a afirmat autorul, sub protectia anonimatului.

Intrebat de un reporter al AFP ce parere are despre aceste afise, un reprezentant al Kremlinului a declarat, sub protectia anonimatului, ca este vorba despre "o noua idiotenie", el nedorind sa faca vreun comentariu oficial.

Dmitri Medvedev ii datoreaza postul mentorului sau Vladimir Putin, omul forte al Rusiei, care nu putea ramane la putere dupa doua mandate prezidentiale (2000-2008) si a devenit premier, comenteaza France Presse.

Anterior, la Moscova au aparut si afise prezentandu-l pe Vladimir Putin in rolul lui James Bond, cu o arma in mana, sub sloganul "El va acopera".

Artistul anonim care a realizat afisul cu "Capitanul Rusia" nu este la prima sa incercare de acest fel. In mai, el a mai facut o falsa publicitate unui centru comercial de lux, prezentandu-i intr-un fotomontaj pe Medvedev si pe Putin in pantaloni scurti si tricouri de tenis. Dar Guvernul a cerut Primariei Moscovei sa inlature afisele. Misteriosul artist a mai difuzat portrete ale liderului libian Muammar Gaddafi, deasupra caruia scria "Caut apartament".

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Un cuplu de americani s-a casatorit prin telefon... VIDEO! Tillman, cainele indragostit de skateboard...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x