Antena Căutare

Ai simțit vreodată că pici în gol, imediat după ce ai adormit? Fenomenul straniu a fost explicat de psihologi

Sigur ai trecut și tu prin asta. Cunoști senzaţia aia ciudată pe care o ai când aţipeşti şi te trezeşti tresărind. Ai impresia că pici în gol.

Sigur ai trecut și tu prin asta. Cunoști senzaţia aia ciudată pe care o ai când aţipeşti şi te trezeşti tresărind. Ai impresia că pici în gol.

Psihologii au o explicație plauzibilă, pentru acestă senzație ciudată. În timp ce dormim, trecem prin mai multe cicluri de somn. Primul dintre acestea este ciclul REM, în timpul căruia se petrece "căderea în gol", scrie realitatea.net. De aici și cele două teorii cu privire la acest fenomen.

O parte dintre oamenii de ştiinţă sunt de părere că muşchii corpului se relaxează complet când adormim, iar creierul are senzaţia că trupul se află în cădere liberă. Astfel, muşchii devin brusc încordaţi pentru a preveni căderea, iar noi te trezim speriaţi.

O altă teorie ar fi cea potrivit căreia acest gest ar fi, de fapt, un reflex rămas de pe vremea în care oamenii dormeau în copaci. Atunci, creierul acționa ca un semnal de alarmă și îî determina pe oameni să se trezească.

A doua jumătate a lui 2016 va fi de coșmar pentru această zodie! Va suferi din dragoste, va plânge din cauza trădărilor... Această mașină a fost urmărită de 20.000 de albine. Motivul pentru care au stat lipite 2 zile de autoturism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x