Antena Căutare

Are ambele picioare amputate, dar alearga la maraton

Oscar Pistorius, un barbat care are ambele picioare amputate, a participat la maratonul de 400 de metri, in cadrul celei de a 13a editii a Campionatului de Atletism Mondial, ce a avut loc in Coreea de Sud.

Africanul Oscar Pistorius a reusit sa parcurga cei 400 de metri in doar 45.20 de secunde, datorita lamelor sale din fibra de carbon care ii tin loc de picioare. In pofida conditiei sale, barbatul s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Londra.

"Sunt absolut incantat ca am alergat si m-am calificat la Olimpiada", a spus Pistorius dupa ce a terminat cursa din Pretoria. "Acesta este un moment de mare importanta pentru mine si incerc sa asimilez tot ceea ce mi se intampla. M-am simtit puternic acolo, iar atunci cand am trecut de linia de sosire si am vazut cu ce timp am terminat, a fost pur si simplu magic", a mai continuat Oscar Pistorius.

Multiplul campion Paralimpic, in varsta de 25 de ani, trebuie sa mai atinga o data acelasi timp record, in cadrul cursei internationale pentru Olimpiada, potrivit criteriilor Atletilor din Africa de Sud si comitetului olimpic.

Sursa: Huffington Post
Foto: africansuccess.org

FOTO! Vezi de ce un barbat se imbraca periodic in tutu roz!... FOTO! Vezi imagini inedite din lumea insectelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x