- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
S-a pornit recensământul ciorilor din România! Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii ”Grupul Milvus” din Târgu Mureș a demarat număratul corvidelor, pentru a vedea unde se găsesc ele pe teritoriul scumpei noastre patrii și unde creează probleme. ”Poate participa oricine care cunoaște sau găsește o colonie și este dispus să încarce într-o bază de date câteva informații simple pentru cunoaștere distribuției acestei specii”, se precizează pe site-ul asociației
Gata, s-a dat drumul la recensământul ciorilor! Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii ”Grupul Milvus” din Târgu Mureș a început să numere păsările. Este vorba despre coloniile de cioară de semănătură din România, protejate de lege pe perioada cuibăritului (1 februarie - 15 august), analizate pentru a se putea vedea unde domiciliază ele pe teritoriul scumpei noastre patrii și unde creează probleme. La acest recensământ, ce durează până la finele lunii aprilie, ”poate participa oricine care cunoaște sau găsește o colonie și este dispus să încarce într-o bază de date câteva informații simple pentru cunoașterea distribuției acestei specii”, se precizează pe site-ul asociației.
Cioara de semănătură (Corvus frugilegus) este una dintre cel opt specii de corvide care trăiesc, în prezent, în România, alături de Gaiță, Alunarul, Coțofană, Cioara neagră, Cioara grivă, Stăncuța și Corbul. Cioara de semănătură este cea mai comună. Aceste păsări au obiceiul de a forma colonii mari, fiind vizibile în orașe, în special seara, pe marginea străzilor. A doua zi, dis-de-dimineață, ele pleacă în căutarea hranei: dimineața se mulțumesc cu ce găsesc la suprafața solului, după-amiaza scormonesc pămîntul, iar seara cercetează, sistematic, arealul. Ciorile pot provoca pagube însemnate.
Sursa: Descoperă