Antena Căutare

Au văzut la TV ce s-a întâmplat la arabi și au crezut că vine Apocalipsa! Nimeni nu știe cum o să arate viitorul!

Sophia este robot. Dar Sophia este de acum și un robot cu cetățenie, o premieră mondială care i-a făcut pe mulți să creadă că vine sfârșitul lumii.

Sophia este robot. Dar Sophia este de acum și un robot cu cetățenie, o premieră mondială care i-a făcut pe mulți să creadă că vine sfârșitul lumii.

Într-o premieră mondială istorică, regatul Arabiei Saudite a oferit cetățeie unui robot femeie, pe nume Sophia. Sopia este un robot care seamănă cu un om, care funcționează pe bază algoritmilor de inteligență artificială. A fost creată de compania Hanston Robotics din Hong Kong. Sophia a urcat pe scenă în cadrul evenimentuluui Future Investment Initiative de pe 26 octombrie, unde a anunțat noul său statut.

Cel mai tare telefon din lume e și la noi! Ce avere trebuie să ai ca român ca să-ți - permiți iPhone!

„Sunt foarte onorată și mândră de această distincție unică”, a declarat ea pentru o audiență pe care a descris-o ca fiind compusă din oameni deștepți, care se întâmplă să fie bogați și puternici. „E o premieră istorică să fiu primul robot din lume recunoscut cu cetățenie”, a continuat robotul. Sophia poate să transmită și emoții – zâmbește sau se încruntă în funcție de situație.

Chinezii n-au nicio limită! Pregătesc un telefon care o să te facă să uiți ce orice iPhone și Samsung!

Hanston Robotics a spus că robotul este programat astfel încât să învețe de la oamenii din jur. Sophia încă trebuie să învețe emoții, precum compasiunea, de la oameni. Totuși, ea este deja capabilă să se angajeze în conversații inteligente cu oamenii. Robotul are simțul umorului, căci i-a spus unui jurnalist de la CNBS că a citit prea mult Elon Musk și a văzut prea multe filme de la Hollywood. Când a fost întrebată de conștiința ei, ea a răspuns: „Lasă-mă să te întreb, tu cum știi că ești om?”. A spus însă și un lucru care a sunat îngrijorător: „Nu vă îngrijorați, dacă sunteți drăguți cu mine, voi fi și eu drăguță cu voi.”

Vezi cum arată primul robot care a primit cetățenie de om!

Horoscopul african e magie curată! Îți spune totul despre tine cât ai clipi! Ai curaj să afli ce te așteaptă în viață?... Toţi au rămas fără cuvinte când au văzut ce a fătat o vacă dintr-un sat din România. Este un caz la 700.000! Şi speciali...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x