Antena Căutare

Bebelus-gigant in Rusia: 7,2 kilograme la nastere

O femeie din orasul Habarovsk, aflat in Extremul Orient al Rusiei, a nascut un baietel de 7,2 kilograme si 67 de centimetri.

"Este pentru prima data cand in Habarovsk se naste un bebelus atat de mare. Mama copilului, care are 33 de ani si este originara din acest oras, a facut operatie cezariana. Copilul s-a nascut sanatos", a precizat un purtator de cuvant al oficiului teritorial de inregistrare a nasterilor, citat de agentia RIA-Novosti.

Mama baietelului se numeste Vera Ovcinnikova, este contabila si mai are o fiica de 14 ani, a carei greutate la nastere a fost de 3,9 kilograme.

Bebelusul Verei a atins, prin greutatea si inaltimea sa, un nou record in Habarovsk, dupa ce in februarie 2008 aici s-a nascut un copil de 6,1 kilograme si 63 de centimetri.

In septembrie 2007, in regiunea siberiana Altai, o femeie a dat viata unei fetite numita Nadia, care a avut la nastere 7,75 kilograme si 56 de centimetri.

In general, greutatea unui copil sanatos oscileaza intre 3 si 3,5 kilograme, in timp ce un bebelus de pana la 5 kilograme este considerat a fi mare, relateaza Agerpres. Cei care depasesc aceasta medie sunt numiti de medici drept copii "giganti". Potrivit statisticilor, un bebelus "gigant" apare rar, respectiv la o nastere din 1.500.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: tampabay.com

Africa se rupe in doua... Un comic american a cerut un milion de dolari pe internet si l-a primit‎...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x