Antena Căutare

Buhaiul si alte specii date disparute care au revenit miraculos

Cei de la Telegraph au realizat un top al speciilor care erau pe punctul de a disparea, dar s-au salvat de la pierire.

Soriceii cu blana si rozatoarea de apa:


Tehnicile agricole, poluarea si schimbarile climatice au amenintat cu disparitia celor doua specii in Marea Britanie.

Bondarii: Cele mai amenintate specii de bondari din Anglia au avut o revenire extraordinara dupa ce erau pe cale de disparitie in sud-estul tarii, multumita lucrarilor realizate de fermieri.

Bondarul mare de gradina, bondarul muncitor, bondarul rosu, bondarul musculos, dar si cel maroniu erau pe cale de disparitie. Acestea sufereau din cauza activitatilor agricole intense, din lipsa florilor salbatice o data cu urbanizarea zonelor agricole.

Pasarile de tara: Speciile pe cale de disparitie au avut o revenire spectaculoasa si in randul pasarilor de tara cu ajutorul experimentelor de conservare a faunei. Chiar si specii care au disparut rapid, cum ar fi ciocanitoarea aurie sau vrabia de casa infloresc in fermele ce fac parte din proiect.

Ursul grizli si lupul sur: Dupa ce in anii '30 populatia a fost pur si simplu stearsa de pe fata pamantului acum situatia a revenit la normal. Cele doua specii au fost scoase de pe lista de animale pe cale de disparitie.

Marea dropie: Reintroducerea marii dropii pe lista faunei din Marea Britanie a fost inca un success neasteptat. Specia a caror masculi pot ajunge pana la un metro, cu o anvergura a aripilor de pana la 2,4 metri disparuse din Regatul Britanic inca din 1832.

Foto: telegraph.co.uk


Motociclist prins cu 120 de km/h in localitate: a accelerat si depasit masina politiei... Udrea e “Domnul Elena Gabirela Udrea”, pentru cei de la FRF...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x