Antena Căutare

Când se va sfârși Universul? Omenirea se apropie de momentul în care totul se va TERMINA

Cea mai dramatică descoperire de la teoria lui Einstein este că universul se extinde, dar, la fel de marcantă, este o posibilă ipoteză cu privire la sfârșitul pe care acesta îl va cunoaște.

Cea mai dramatică descoperire de la teoria lui Einstein este că universul se extinde, dar, la fel de marcantă, este o posibilă ipoteză cu privire la sfârșitul pe care acesta îl va cunoaște.

Robert Dijkgraaf, profesor al Institutului de Fizică Avansată de la Princeton și autor al cărții ”The Usefulness of Useless Knowledge”, ne aduce la cunoștință un fapt straniu despre modul în care Universul va lua sfârșit și despre rolul pe care găurile negre îl joacă în acest final. Am învățat nu doar că universul se extinde, ci că există o forță înăuntrul spațiului gol care ajută la dezbinarea universului. Aceasta accelerează expansiunea universului, fapt care are consecințe dramatice. Asta înseamnă că partea exterioară a universului va începe să se îndepărteze cu o foarte mare viteză, o viteză mai mare decât ce a luminii, potrivit Business Insider.

Descoperirea ne arată că din pricina acestor evenimente nu vom putea niciodată să explorăm aceste zone ale universului. Astfel, galaxiile vecine se vor îndepărta foarte mult de partea de univers în care ne aflăm și vom rămâne înconjurați doar de galaxia în care viețuim și de câteva altele, iar asta va fi tot.

Vom începe să trăim într-un univers-insular. Astfel, când galaxia este lăsată de una singură în acest tip de univers gol, stelele vor începe să se stingă pe rând, pentru că își vor arde principala sursă de combustibil. În momentul în care toate stelele se vor stinge, singura forță care va rămâne va fi cea a gravitației.

Află cum ar putea sfârși Universul și ce legătură au găurile negre.

A fost găsită MAIMUȚA BLONDĂ!!! Urangutanul are OCHII ALBAȘTRI și a fost prins de locuitorii unui sat!... Un tânăr a găsit cinci „ghemotoace negre” în propria curte! I-a pozat și a pus fotografia pe internet, însă un bun priet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x