Antena Căutare

Ce pericol ascund alimentele care au ambalajul umflat. Experții au explicat fenomenul care face pachetul să arate așa

Alimentele care au ambalajul umflat ascund un pericol, spun experții. Iată de ce ar trebui să le eviți când le găsești pe rafturile magazinelor.

Alimentele care au ambalajul umflat ascund un pericol, spun experții. Iată de ce ar trebui să le eviți când le găsești pe rafturile magazinelor. | Shutterstock.com

Unele ambalaje sunt special umflate, cum e cazul bezelelor, chipsurile, însă cele mai multe produse alimentare care se prezintă în acest fel au o problemă. Specialiștii spun că nu ar trebui să achiziționați alimente care au ambalajul mai umflat decât este normal pentru că nu sunt sigure pentru consum. Iată la ce ar trebui să acordați atenție.

În multe dintre alimente există deja aer. Diferite tipuri de ambajale folosesc cantități diferite de aer în funcție de alimente, spun experții consultați de Reader's Digest.

Alimentele perisabile, cum ar fi brânza și cârnații, sunt adesea ambalate cu puțin sau deloc aer pentru a preveni dezvoltarea microorganismelor. Unele alimente, cum ar fi chipsurile de cartofi, sunt ambalate într-o pungă cu aer suplimentar pentru a păstra textura și a preveni deteriorarea.

Acest lucru este normal. Dar dacă un produs s-a umflat peste dimensiunea sa obișnuită, probabil că veți observa acest lucru.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Ea este supranumită femeia Hulk! Oamenii se sperie de fiecare dată când o văd din cap până în picioare | Foto

De ce se umflă ambalajul alimentelor și când nu mai sunt sigure pentru consum

Ambalajele umflate ale alimentelor nu înseamnă întotdeauna că alimentele din interior sunt periculoase, spune Wei Zhang.

Dacă locuiți într-o zonă de altitudine mare, un ambalaj alimentar se poate umfla deoarece presiunea aerului din interiorul ambalajului este mai mare decât presiunea aerului din mediul exterior. În acest caz, mâncarea nu s-a stricat.

Dar cele mai multe ambalaje umflate sunt cauzate de microorganismele care se găsesc în alimentele perisabile și care produc gaz, cum ar fi dioxidul de carbon. Unele dintre aceste microorganisme cauzează stricarea alimentelor, iar altele pot provoca chiar intoxicații alimentare.

Citește și: Un fotograf a dezvăluit ce detaliu de la pozele de nuntă prevestește divorțul unui cuplu, cu mult timp înainte

Ce alimente sunt cel mai des afectate

Alimentele uscate și cu umiditate scăzută, cum ar fi stafidele sau untul de arahide, sunt mult mai puțin predispuse la această soartă. Asta deoarece conținutul de umiditate din acestea e este mult sub nivelul de care au nevoie microorganismele pentru a se dezvolta.

Wei Zhang sugerează câteva practici de bun simț:

  • Nu cumpărați produse cu ambalaje umflate
  • Depozitați-vă alimentele în mod corespunzător, în condițiile prevăzute
  • Evitați expunerea la căldură extremă sau la lumina soarelui, care pot deteriora ambalajele alimentelor
  • Uitați-vă întotdeauna la data de expirare a alimentelor înainte de a le consuma.

Citește și: 7 alimente care scad imunitatea. Ce să eviți ca să te menții sănătos

Ea este supranumită femeia Hulk! Oamenii se sperie de fiecare dată când o văd din cap până în picioare | Foto... Momente de panică pentru o sportivă care vâslea. Ce a ieșit din ocean, în timp ce soțul ei o filma dintr-o barcă: „E mar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x