Antena Căutare

Ce se va întâmpla cu AccuWeather, aplicaţia meteo folosită de toată lumea. Meteorologii tună şi fulgeră: ''Suntem în domeniul horoscoapelor aici, nu al ştiinţei'' FOTO+VIDEO

Cei mai mulți posesori de smartphone-uri apelează la această aplicație pentru a se informa în legătură cu starea vremii. Nu este prea plăcut să fii luat pe nepregătite. Astfel, oamenii au acces rapid la informații, urmând să își pregătească outfit-ul potrivit.

Cu umbrelă, fără umbrelă? AccuWeather știe. Este aplicația ce le pune la dispoziție prețioasele informații. Dar cât de departe în viitor poate fi prezisă o prognoză meteo?

Datorită tehnologiei moderne prin satelit, avem supercalculatoare care prezic vremea, iar smartphone-urile sunt folosite de aproape tot mapamondul. Însă, de săptămâna trecută, AccuWeather a revoluționat prognoza meteou, spre disperarea meteorologilor. A introdus opțiunea de a verifica prognoza meteo pe 90 de zile.

Meteorologii consideră că aceste modele de prezicere a vremii, cu mai mult de 10 zile în avans, sunt inutile. Înainte de a lansa această opțiune, cea mai lungă prognoză disponibilă în aplicație era de 45 de zile. Despre această metodă, The Washington Post a scris, în 2013, că este respinsă de specialiști ca fiind "neînrădăcinată în nicio ştiinţă disponibilă în prezent pentru meteorologi".

Potrivit sciencealert.com, citat de descopera.ro, există un număr mare de variabile și de factori care contribuie la realizarea prognozei meteorologice. Acest cumul de factori face prognoza meteo atât de dificilă. Iar cu cât mai îndepărtată este perioadă de timp aleasă pentru prognoză, cu atât scade șansa de a face o prezicere corectă.

"Oamenii nu ar trebui să utilizeze prognozele ca pe un ghid strict, ci mai degrabă să se uite la modul în care vor evolua tiparele vremii", spun reprezentanții AccuWeather, admițând că prognozele sale pentru 90 de zile nu pot fi considerate complet corecte.

"Suntem în domeniul citirii pe palmier și al horoscoapelor aici, nu în domeniul științei. Acest tip de activitate ar trebui condamnat și dacă aveți o aplicație AccuWeather pe telefonul dvs inteligent, sfatul meu este să fiți de partea științei și s-o înlocuiți", a scris meteorologul american Dan Satterfield, într-o postare pe blog.

Oficiul meteorologic din Marea Britanie,fiind cunoscută ca una dintre cele mai precise organizații de prognoză din lume, spune că previziunile sale, până la patru zile, sunt destul de precise.

Astfel, oamenii ar trebui să se raporteze la prognoa de 3-4 zile, dacă își doresc o informare exactă. Prognoza întinsă pe 10 zile este mai puțin precisă, dar ocazional utilă. După 10 zile, vremea este extrem de imprevizibilă, afirmă specialiștii meteo.

Test de perspicacitate. Doar unul dintre cei doi stă pe pod, dar cei mai mulți oameni greșesc răspunsul!... Caz UNIC în istorie! Şi-a fotografiat ucigaşul în timpul crimei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x