Antena Căutare

Cea mai mare comoară ascunsă de nazişti, în Argentina, a fost descoperită. Lupe cu svastici gravate şi un dispozitiv pentru măsurarea craniului, într-o casă din Buenos Aires

Cea mai mare comoară ascunsă de nazişti în Argentina a fost descoperită de poliţie într-o casă din Buenos Aires, iar printre cele 75 de piese se află un bust al lui Adolf Hitler, lupe cu svastici gravate şi un dispozitiv medical pentru măsurarea craniului, informează La Vanguardia.

Cea mai mare comoară ascunsă de nazişti în Argentina a fost descoperită de poliţie într-o casă din Buenos Aires, iar printre cele 75 de piese se află un bust al lui Adolf Hitler, lupe cu svastici gravate şi un dispozitiv medical pentru măsurarea craniului, informează La Vanguardia.

Între piesele descoperite în camera ascunsă se află obiecte istorice originale şi unele obţinute ilegal, care erau destinate pieţei negre. Până în prezent, nicio persoană nu a fost reţinută. Autorităţile suspectează că este vorba despre piese care au aparţinut naziştilor cu funcţii înalte din Germania celui de-Al Doilea Război Mondial.

Primele noastre investigaţii indică faptul că este vorba despre piese originale”, a spus luni ministrul Apărării argentinian Patricia Bullrich pentru Associated Press. În plus, unele piese sunt însoţite de fotografii, iar în majoritatea apare dictatorul german. Mai multe jucării, destinate îndoctrinării copiilor, o sculptură care reprezintă vulturul german, un ceas şi o cutie muzicală au mai fost găsite în ascunzătoare.

Poliţia consideră că cea mai convingătoare probă asupra importanţei istorice a descoperirii este un negativ foto în care Hitler apare ţinând o lupă asemănătoare celor găsite. ”Este lupa originală pe care o folosea Hitler. Am apelat la istorici şi ei ne-au spus că este lupa originală”, a spus Nestor Roncaglia, şeful poliţiei federale argentiniene.

Investigaţia care a culminat cu descoperirea acestei colecţii a început când autorităţile au găsit opere de artă de origine ilicită într-o galerie din nordul Buenos Aires.

Domnișoarelor, pe frecvență? Peste 1.000 de înotători s-au aruncat goi în apele reci ca gheața ale unui râu din Tasmania... Azi e SOLSTIȚIUL de VARĂ! Cum influențează fenomenul astronomic fiecare zodie în parte!...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x