Antena Căutare

Cei mai ghinionisti oameni din lume: Japonezul rapus de cancer, dupa ce a supravietuit atacurilor de la Hiroshima si Nagasaki

Ce nu te doboara, te face mai puternic. Zicala s-a aplicat si pentru Tsutomu Yamaguchi, ce-i drept, pentru o vreme. Japonezul a supravietuit celor mai grele incercari din viata unui om - atacurilor nucleare de la Hiroshima si Nagasaki - numai pentru a muri de cancer, mai tarziu.

Tsutomu Yamaguchi a fost, timp de zeci de ani, cel mai norocos om din lume. bBrbatul a fost un hibakusha, "afectat de explozie" dar greu de infrant. A supravietuit ambelor explozii de la Hiroshima si Nagasaki, desi se afla la cativa kilometri de "punctul zero".

Mai intai si-a vazut viata trecand prin fata ochilor pe 6 august, cand prima bomba atomica a atins Hiroshima. In acea zi ar fi trebuit sa se intoarca in orasul natal, dar soarta l-a intors din drum.

Yamaguchi s-a intors la hotel sa ia o stampila necesara calatoriei. In acest timp, avionul Enola Gay elibera prima bomba atomica, "Little Boy", deasupra centrului orasului Hiroshima. Yamaguchi se afla la 3 kilometri de locul exploziei. Pana sa inteleaga ca viata ii e pusa in pericol, zgomotul produs de explozie la asurzit, norul l-a orbit temporar si flacarile i-au topit carnea de pe partea stanga a fetei si a trupului. Era un om distrus. Dar, japonezul nu a stat sa isi planga de mila. Dupa o noapte petrecuta la adapost, Yamaguchi s-a imbarbatat si a plecat spre Nagasaki. Pe 9 august, in ciuda ranilor suferite, Yamaguchi s-a prezentat la munca - habar nu avea ca infernul il va urmari si aici...

La ora 11 dimineata, exact cand americanii se pregateau sa lanseze a doua bomba atomica, japonezul povestea sefului sau ce s-a intamplat la Hiroshima. In cateva minute, "Fat Man" a devastat Nagasaki; din nou, Tsutomu se afla la 3 kilometri de punctul zero, dar de aceasta data a scapat nevatamat.

Ani mai tarziu, cel mai norocos om din Japonia s-a intalnit inca o data cu moartea. De data aceasta, viata nu i-a mai fost crutata. La 93 de ani, Tsutomu Yamaguchi a cazut prada unui dusman surprinzator: cancerul de stomac.

foto: infobarrel.com

FOTO! Luptele Kung Fu pe apa, posibile numai in China... Care sunt obiectele surprinzatoare pe care oamenii le uita in avioane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x