Căutare Live

Cei mai ghinionisti oameni din lume: Japonezul rapus de cancer, dupa ce a supravietuit atacurilor de la Hiroshima si Nagasaki

Ce nu te doboara, te face mai puternic. Zicala s-a aplicat si pentru Tsutomu Yamaguchi, ce-i drept, pentru o vreme. Japonezul a supravietuit celor mai grele incercari din viata unui om - atacurilor nucleare de la Hiroshima si Nagasaki - numai pentru a muri de cancer, mai tarziu.

Tsutomu Yamaguchi a fost, timp de zeci de ani, cel mai norocos om din lume. bBrbatul a fost un hibakusha, "afectat de explozie" dar greu de infrant. A supravietuit ambelor explozii de la Hiroshima si Nagasaki, desi se afla la cativa kilometri de "punctul zero".

Mai intai si-a vazut viata trecand prin fata ochilor pe 6 august, cand prima bomba atomica a atins Hiroshima. In acea zi ar fi trebuit sa se intoarca in orasul natal, dar soarta l-a intors din drum.

Yamaguchi s-a intors la hotel sa ia o stampila necesara calatoriei. In acest timp, avionul Enola Gay elibera prima bomba atomica, "Little Boy", deasupra centrului orasului Hiroshima. Yamaguchi se afla la 3 kilometri de locul exploziei. Pana sa inteleaga ca viata ii e pusa in pericol, zgomotul produs de explozie la asurzit, norul l-a orbit temporar si flacarile i-au topit carnea de pe partea stanga a fetei si a trupului. Era un om distrus. Dar, japonezul nu a stat sa isi planga de mila. Dupa o noapte petrecuta la adapost, Yamaguchi s-a imbarbatat si a plecat spre Nagasaki. Pe 9 august, in ciuda ranilor suferite, Yamaguchi s-a prezentat la munca - habar nu avea ca infernul il va urmari si aici...

La ora 11 dimineata, exact cand americanii se pregateau sa lanseze a doua bomba atomica, japonezul povestea sefului sau ce s-a intamplat la Hiroshima. In cateva minute, "Fat Man" a devastat Nagasaki; din nou, Tsutomu se afla la 3 kilometri de punctul zero, dar de aceasta data a scapat nevatamat.

Ani mai tarziu, cel mai norocos om din Japonia s-a intalnit inca o data cu moartea. De data aceasta, viata nu i-a mai fost crutata. La 93 de ani, Tsutomu Yamaguchi a cazut prada unui dusman surprinzator: cancerul de stomac.

foto: infobarrel.com

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri