Antena Căutare

Cel mai bătrân bărbat din lume are 112 ani. Cum arată și care e secretul lui Emilio Flores Marquez

Emilio Flores Márquez a reușit să intre în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai bătrân bărbat din lume. Um arată acesta la vârsta de 112 ani, dar și care este secretul longevității sale?

ilustratie cu mainile unui batran Galerie
Emilio Flores Marquez a devenit cel mai bătrân bărbat din lume | sursa foto: Shutterstock

Unii oameni par să fi descoperit care este rețeta unui trai îndelungat. Asta cred și apropiații lui Emilio Flores Márquez, care în prezent are incredibila vârstă de 112 ani și 326 de zile. Cu doar o lună înainte de-a sufla din nou în tortul aniversar, bărbatul din Puerto Rico a primit un cadou cu totul și cu totul special.

Cei de la Cartea Recordurilor (Guiness World Records) i-au făcut acestuia o vizită și l-au anunțat că a primit oficial titlul de „cel mai bătrân bărbat din lume”.

Cine e și cum arată cel mai bătrân bărbat din lume, care a intrat în Cartea Recordurilor

Emilio Flores Márquez s-a născut în data de 8 august 1908 și a reuști de curând să-l depășească la record pe românul Dumitru Comănescu, bărbatul care deținea până în prezent titlul de cea mai bătrână persoană de sex masculin din lume. Acesta s-a stins din viață vara trecută, la vârsta de 111 ani și 219 zile.

Pentru mulți, actualul deținător al recordului este un norocos care pare să fi găsit rețeta longevității. Bărbatul a lucrat la plantația de trestie de zahăr a familiei sale, sarcina sa fiind aceea de-a uda plantele și de-a se ocupa de căratul baloților. Când treaba se termina pe plantație, Alberto avea alte munci de făcut în gospodărie.

Citește și: Cum arată femeia cu cele mai lungi gene. A doborât recordul mondial

„Eram cel mai mare dintre copii, așa că trebuia să fac de toate. Aveam grijă de frații mai mici, dăceam de toate”, a mărturisit omul, încercând să arate faptul că nu a avut o viață ușoară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Avea 101 ani atunci când și-a pierdut soția (75 de ani) cu care a avut patru copii. Tot atunci, omul a suferit și o operație pe inimă. În prezent, chiar dacă nu mai aude atât de bine, acesta nu se confruntă cu boli grave.

Întrebat ce anume l-a ajutat să trăiască atât de mult, bărbatul a explicat faptul că a contat faptul că mai mereu a încercat să împartă iubire și să renunțe la ură.

„Tata m-a crescut cu multă iubire, pe toți ne iubea mult. Mereu îmi spunea mie și fraților mei cât de importante sunt faptele bune. Ne zicea să fim buni cu cei din jur. În plus, Iisus mă iubește”, a dezvăluit cel mai bătrân bărbat din lume, potrivit celor de la dailymail.co.uk.

În prezent, potrivit celor de la Guiness World Records, recordul pentru cea mai în vârstă persoană în viață aparține unei femei. Aceasta este din Japonia, se numește Kane Tanaka și s-a născut pe 2 ianuarie 1903, adică are în prezent vârsta de 117 ani și 41 de zile.

Trendul de frumusețe care îi lasă pe oameni cu cicatrici mari pe față. Ce sunt încurajați să facă fără să li se explice ... Ea e femeia care crește un copil, gătește și face de toate, deși nu are mâini. Cum se descurcă Sarah Talbi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x