Antena Căutare

Citeste povestea lui Howard Carter, arheologul care a descoperit mormantul lui Tutankhamon!

Cel mai mare motor de cautare, Google, sarbatoreste astazi 138 de ani de la nasterea lui Howard Carter, barbatul care a intrat in istorie drept cel mai spectaculos si mai de renume egiptolog din lume. Arheologul s-a nascut pe data de 9 mai 1874 in Putney, Londra, si si-a castigat notorietatea odata cu gasirea mormantului lui Tutankamon.

Cea mai mare descoperire legata de faraonii Egiptului a fost realizata de arheologul Howard Carter, care in anul 1922 a patruns in mormantul lui Tutankhamon, din Valea Regilor. Google i-a dedicat un logo special egiptologului, care este reprezentat alaturi de comorile gasite in celebrul mormant al faraonului.

Tatal britanicului, artist de meserie, a fost cel care l-a indrumat pe Howard Carter catre meseria de arheolog. Inca de la varsta de 17 ani, tanarul a fost trimis in Egipt, pentru a asista la mai multe excavari ale mormintelor faraonilor.

2012/05/09//582354-google.jpg

In anul 1899, arheologul a fost numit sef al Serviciului de Antichitati din Egipt, fiind mai apoi angajat de catre Lord Carnarvor, protectorul si sprijinitorul financiar al aventurii lui Carter, sa supervizeze cercatarile arheologice de la mormantul lui Tutankamon.

De cinci ani a avut nevoie Howard Carter pentru a descoperi complexul funerar al conducatorului Egiptului. Insa bucuria descoperirii a ramas pentru putina vreme intacta, pentru ca la nici un an de la eveniment, sase membri ai echipei sale au murit, alimentand teoria potrivit careia tanarul faraon egiptean aruncase un cumplit blestem asupra celor care ar fi indraznit sa-i tulbure somnul.

Cu toate acestea, blestemul lui Tutankhamon s-a confirmat doar partial: majoritatea membrilor echipei lui Carter au trait multi ani, ajungand chiar la varste onorabile.

2012/05/09//582348-howard_carter3.jpg

In 1932, la varsta de 58 de ani, Howard Carter s-a pensionat, dar nu s-a retras definitiv din activitatea arheologica. Sapte ani mai tarziu, pe data de 2 martie 1939, egiptologul a murit de cancer. Desi a facut cea mai mare descoperire din istorie, el nu a primit niciodata titlul de cavaler.

Foto: awesomestories.com

Cercetatorii au emis o noua teorie cu privire la Apocalipsa... FOTO! Vezi tabloul comestibil confectionat din 2000 de briose!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x