La prima vedere, podul — care se află la o înălțime de peste 200 de metri și are un design futurist — parcă plutește în aer.
Construcția este susținută de opt cabluri metalice puternice, cu diametru de 52 de milimetri, care suportă câte 300 de tone fiecare. S-au utilizat în total 740 de tone de metal și 2.000 de metri cubi de beton.
Realizarea podului a durat cinci ani, dintre care doi pentru construcție. Structura este proiectată să reziste la un cutremur de 9 grade și suportă prezența simultană a 30.000 de oameni, informează ITAR-TASS, citat de incomemagazine.ro.
Podul permite nu doar o spectaculoasă plimbare deasupra unui defileu de munte — cu vedere spre sunt masivul Caucaz, într-o parte și spre litoralul Mării Negre în cealaltă — ci și posibilitatea de a practica un sport extrem, bungee jumping. Deocamdată, saltul este de 69 de metri. O nouă platformă pentru sărituri de 207 metri urmează să fie inaugurată oficial în luna octombrie.
Proiectul a fost realizat de o echipă ruso-neo-zeelandeză, în care un rol deosebit a fost jucat de neo-zeelandezul Alan John Hackett și firma care îi poartă numele, specializată în instalații pentru bungee jumping.