Antena Căutare

Creatura ciudată, cu carapace și coadă ca de șarpe, e acum pe cale de dispariție.Ce este și cum au decis specialiștii sa o salveze

O specie ciudată de broscuță țestoasă este acum pe cale de dispariție, iar oamenii de știință încearcă să facă tot ce e posibil pentru a o salva.

colaj creatura Galerie
O specie ciudată de broscuță țestoasă este acum pe cale de dispariție, iar oamenii de știință încearcă să facă tot ce e posibil pentru a o salva. | Profimedia

Creatura bizară, care are nas ascuțit ca un cioc, coadă de șarpe și carapace este o specie rară de broască țestoasă numită broasca țestoasă cu cap mare. Această specie de broscuță testoasă este pe cale de dispariție, iar specialiștii de la o grădină zoologică din Londra au încercat să facă tot posibilul să ajute micuțele animale să se înmulțească.

Creatura cu cioc și coadă de șarpe

Broscuțele țestoase au fost salvate din mediul lor și duse la grădina zoologică ZSL din Londra unde le-a fost pregătit mediul propice pentru a se reproduce. Acum broscuțele au propriul lor spațiu la casa reptilelor din interiorul grădinii zoologice. Specialiștii de acolo au sărbătorit de curând faptul că 3 astfel de broscuțe cu cap mare au ieșit din ouă.

Citește și: Ea e femeia care nu s-a mai tuns de aproape 30 de ani. „Rapunzel” are părul lung de 165 de centimetri și a zis care e secretul ei

Platysternon megacephalum sau broasca cu cap mare a ajuns pentru prima oară la rezervația de la grădina zoologică din Londra în 2018.

Unele dintre ele au fost salvate de la braconierii care încercau să le vândă ilegal în Canada ca animale de companie.

De atunci, grădina zoologică ZSL avea 2 masculi și 2 femele pentru care experții în herpetologie au pregătit spațiul perfect pentru aceste reptile micuțe. Din cele patru broscuțe s-a format o singură pereche, iar aceasta a depus ouă care au eclozat de curând.

Broasca cu cap mare sau Platysternon megacephalum

Această specie trăiește, de regulă, în China, Laos, Cambodia, Vietnam, Thailanda și Myanmar. Broasca cu cap mare este cunoscută pentru abilitatea ei de a se urca peste obstacole, precum pietre, în râuri, dar și în zonele din jurul apelor curgătoare.

Citește și: Un bărbat a vrut să se bage în pat lângă iubita lui, dar când a aprins lumina a încremenit de spaimă! Ce se afla lângă femeie

Broscuța își folosește coada lungă ca sprijin pentru a se cățăra. Tot pentru cățărat își folosește și botul sub formă de cioc, cu care se sprijină. Această specie de reptilă reușește să se cațere cu ușurință și în copaci sau tufișuri.

Cu toate acestea, nu este recunoscută ca fiind o înotătoare excelentă. Atunci când simte că e în pericol, broscuța cu cap mare își arcuiește coada precum cea a unui scorpion din dorința de a-și speria inamicii.

O particularitate aparte a speciei este faptul că nu își poate retrage capul în carapace și tocmai de aceea este numită broasca cu cap mare. Broscuța se hrănește cu melci și pești mici care trăiesc în ape curgătoare.

Cum deosebești oul proaspăt de cel învechit. Află detaliul care face diferența... Annie Lynn e rușinată de reacția vânzătorilor când merge să-și cumpere sutiene. Femeia poartă mărimea 85E...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x