- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Creatura bizară, care are nas ascuțit ca un cioc, coadă de șarpe și carapace este o specie rară de broască țestoasă numită broasca țestoasă cu cap mare. Această specie de broscuță testoasă este pe cale de dispariție, iar specialiștii de la o grădină zoologică din Londra au încercat să facă tot posibilul să ajute micuțele animale să se înmulțească.
Creatura cu cioc și coadă de șarpe
Broscuțele țestoase au fost salvate din mediul lor și duse la grădina zoologică ZSL din Londra unde le-a fost pregătit mediul propice pentru a se reproduce. Acum broscuțele au propriul lor spațiu la casa reptilelor din interiorul grădinii zoologice. Specialiștii de acolo au sărbătorit de curând faptul că 3 astfel de broscuțe cu cap mare au ieșit din ouă.
Platysternon megacephalum sau broasca cu cap mare a ajuns pentru prima oară la rezervația de la grădina zoologică din Londra în 2018.
Unele dintre ele au fost salvate de la braconierii care încercau să le vândă ilegal în Canada ca animale de companie.
De atunci, grădina zoologică ZSL avea 2 masculi și 2 femele pentru care experții în herpetologie au pregătit spațiul perfect pentru aceste reptile micuțe. Din cele patru broscuțe s-a format o singură pereche, iar aceasta a depus ouă care au eclozat de curând.
Broasca cu cap mare sau Platysternon megacephalum
Această specie trăiește, de regulă, în China, Laos, Cambodia, Vietnam, Thailanda și Myanmar. Broasca cu cap mare este cunoscută pentru abilitatea ei de a se urca peste obstacole, precum pietre, în râuri, dar și în zonele din jurul apelor curgătoare.
Broscuța își folosește coada lungă ca sprijin pentru a se cățăra. Tot pentru cățărat își folosește și botul sub formă de cioc, cu care se sprijină. Această specie de reptilă reușește să se cațere cu ușurință și în copaci sau tufișuri.
Cu toate acestea, nu este recunoscută ca fiind o înotătoare excelentă. Atunci când simte că e în pericol, broscuța cu cap mare își arcuiește coada precum cea a unui scorpion din dorința de a-și speria inamicii.
O particularitate aparte a speciei este faptul că nu își poate retrage capul în carapace și tocmai de aceea este numită broasca cu cap mare. Broscuța se hrănește cu melci și pești mici care trăiesc în ape curgătoare.
Cum deosebești oul proaspăt de cel învechit. Află detaliul care face diferența... Annie Lynn e rușinată de reacția vânzătorilor când merge să-și cumpere sutiene. Femeia poartă mărimea 85E...