Antena Căutare

Cum deosebești oul proaspăt de cel învechit. Află detaliul care face diferența

Pe rafturile magazinelor există o varietate largă de produse. Printre ele, ouăle pe care producătorii le prezintă drept proaspete. Din fericire, acest lucru poate fi verificat. Află din rândurile următoare cum afli dacă alimentele sunt proapete sau învechite, deși termenul de valabilitate este unul extins.

colaj de imagini cu un ou vechi si unul care este proaspat Galerie
Pe rafturile magazinelor există o varietate largă de produse. Printre ele, ouăle pe care producătorii le prezintă drept proaspete | Shutterstock.com

Oul este un aliment bogat în proteine de înaltă calitate, astfel încât contribuie la saţietate şi nu mai este nevoie de ingerarea de calorii.

Acest aliment conţine nutrienţi precum vitamina D, vitamina B12, acid folic şi seleniu, care sunt asociate cu prevenirea unor condiţii cronice ce pot provoca boli cardiace sau creşterea presiunii arteriale şi deteriorare cognitivă.

Citește și: Cele mai bune alimente pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea

Cum deosebești ouăle proaspete de cele învechite

Când spargi un ou, uită-te la gălbenuș. Dacă este situat în mijloc albușului, care este clar și are textură gelatinoasă, înseamnă că alimentul este proaspăt. Dacă partea transparentă a oului nu are margini clare și pare să fie mai lichidă, atunci este un semn că ai de-a face cu un aliment stricat.

Iată un alt mod de a identifica dacă oul poate fi consumat: pune un ou crud (în coajă) în apă. Dacă rămâne pe fundul vasului, poți să-l gătești fără probleme. Dacă acesta se ridică și una dintre părțile cojii nu mai este acoperită de apă, înseamnă că oul nu este atât de proaspăt, dar totuși comestibil. Dacă stă la suprafața apei, atunci indicat este să-l arunci.

Citește și: Inka și Neele Hoeper, gemenele care fac furori cu frumusețea lor. Cu ce se ocupă tinerele

Cum se păstrează ouăle la frigider

Ouăle au un termen de valabilitate mic comparativ cu alte alimente, dar acesta se poate modifica în funcție de condițiile de păstrare.

Cel mai important aspect este data de expirare, adică data de la care producătorul nu mai garantează pentru prospețimea ouălor. În general medicii recomandă să consumăm un ou în cel mult trei săptămâni, fie că este de țară sau luat din comerț.

Ouăle se păstrează în frigider, iar cea mai indicată temperatură de păstrare este de sub 20 de grade Celsius. Doar așa oul va rămâne proaspăt și sănătos pentru organismul uman.

Citește și: Ea e femeia care nu s-a mai tuns de aproape 30 de ani. „Rapunzel” are părul lung de 165 de centimetri și a zis care e secretul ei

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x