Creatura ciudată găsită de un pescar a pus pe jar internetul. Ce este vietatea din imagine și de ce vor toți să o cumpere

Un pui de rechin care are un chip uman a fost prins în largul coastei Indoneziei, de Abdullah Nuren, un pescar.

Un pui de rechin care are un chip uman a fost prins în largul coastei Indoneziei, de Abdullah Nuren, un pescar

Captura Youtube/ Viral Press

Bărbatul se afla la pescuit când în plasele sale a prins accidental un rechin însărcinat, ce a decedat ulterior. După ce a observat că prădătorul era gestant, a luat decizia de a-i deschide stomacul. Acolo a găsit trei pui, iar aspectul unuia dintre ei l-a lăsat fără cuvinte.

Micuțul are doi ochi, nas și o gură ce-i oferă un chip aproape uman. ”Am găsit inițial mama rechin prinsă în plasa de pescuit.

A doua zi am despicat burta lui și am găsit trei pui. Doi erau ca mama și acesta arăta de parcă ar avea o față umană”, povestește Abdullah, conform The Mirror.

Citește și: Mikel Ruffinelli e femeia cu cel mai mare posterior din lume! Șoldurile sale au 2,5 metri diametru

De ce puiul de rechin arată diferit

Dr. David Shiffman, cercetător la Marine Stewardship Council, a spus că aspectul unic al creaturii este dat de un defect congenital.

”Acesta nu este un lucru pe care îl studiez, dar unii experți pe care îi urmez raportează că poate fi un caz de Ciclopia cu o orbită singulară, dar totuși doi ochi.”, a explicat expertul.

Citește și: Unde este șarpele ascuns din imagine? Iluzia optică face senzație pe internet. Care e răspunsul

Pentru că l-a considerat vulnerabil, pescarul Abdullah a decis să ia acasă puiul de rechin pentru a-l îngriji. Ba mai mult, micuțul a trezit interesul vecinilor care s-au oferit să-l cumpere, însă bărbatul refuză să-l vândă.

”Casa mea a fost înconjurată de oameni care vor să vadă rechinul. Mulți doresc să-l cumpere, dar eu îl voi păstra. Cred că îmi va aduce noroc”, a afirmat pescarul.

Ce este Ciclopia

Ciclopia se referă la o malformație fetală rară caracterizată prin fuziunea pe linia mediană a celor două orbite și ca urmare, existența unei singure orbite.

Globul ocular poate fi absent, alteori este rudimentar, sau aparent normal, ori duplicat. Nasul poate lipsi (arinie) sau este substituit de un apendice tubular (proboscis), situat la partea superioară a orbitei.

Citește și: Shannon Palmer a renunțat la un ingredient și a slăbit 38 de kilograme într-un an. Azi e complet schimbată

Se consideră că afecțiunea apare la 1 din 40.000 până la 95.000 de nașteri.

Ciclopia rezultă dintr-o dezvoltare deficitară a segmentului precordial superior și o subdezvoltare asociată a cavității oro-nazale.

Afecțiunea reprezintă forma extremă a hipotelorismului și este cea mai gravă malformație facială din spectrul malformativ al holoprozencefaliei.

Ultimele știri