Antena Căutare

Credea că e balonată și medicii au descoperit că problema e mult mai gravă. De ce arăta așa abdomenul ei

Stephanie Coles a văzut că are o umflătură pe abdomen și a decis să ceară ajutor specializat. Medicii au descoperit că avea o formă rară de cancer și a avut nevoie de o operație complicată pentru a îi extirpa tumoarea de 8 kilograme.

colaj de imagini cu un abdomen si un cuplu Galerie
Stephanie Coles a văzut că are o umflătură pe abdomen și a decis să ceară ajutor specializat. Medicii au descoperit că avea o formă rară de cancer și a avut nevoie de o operație complicată pentru a îi extirpa tumoarea de 8 kilograme. | Profimediaimages.ro

Stephanie Coles a fost diagnosticată cu leiomiosarcom în decembrie 2021, după ce i-a fost descoperită o umflătură pe abdomen.

Femeia, în vârstă de 39 de ani din Mansfield, a spus că medicul ei a crezut inițial că nodulul ar putea fi o splină mărită. I s-a zis că este vorba despre o „operație foarte complexă”, dar, pentru că este tânără, în formă și puternică, are șanse mari să-și revină.

Citește și: Principalele cauze ale balonării. Ce e recomandat să eviți dacă vrei un abdomen plat

Ce avea, de fapt, Stephanie Coles

Doar că diagnosticul nu a fost acesta, ci mult mai grav. După controlul medical, a mers să facă o ecografie și o tomografie. A aflat că are leiomiosarcom, o formă rară de cancer.

Stephanie a declarat că tumora a crescut în zona lombară inferioară a coloanei vertebrale și că avea dimensiuni uriașe. Cântărea 8 kg și măsura 14 cm.

Citește și: Balonarea: ce este și care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi dacă te confrunți cu ea

„Are un sac în jurul ei și din tumoră curge lichid, așa că sacul se umple cu lichid. Se extinde și se mărește, îmi mișcă organele și intră în toate golurile. Am fost informată că chimioterapia și radioterapia nu vor funcționa în cazul leiomiosarcomului.

Citește și: Cum recunoști balonarea excesivă – ce e normal și ce nu

Mi-ar deteriora organele și mi-ar scădea sistemul imunitar, iar tumora nu s-ar micșora. Mi s-a spus că, dacă operația mea merge conform planului, voi sta în spital timp de o săptămână, apoi va fi o recuperare de șase-șapte luni”, a spus ea.

Leiomiosarcomul este o formațiune tumorală malignă care apare și se dezvoltă la nivelul stratului muscular. Cea mai frecventă localizare a leiomiosarcomului este la nivel gastric, intestinal sau uterin.

Citește și: Ce boli ascunde balonarea. Simptomele care trebuie să te trimită la medic

O fetiță de 12 ani avea dureri de cap și îi curgea nasul. Părinții au crezut că e răcită, dar medicii i-au dat un diagno... Un bebeluș s-a născut prematur, având doar 450 de grame și un esofag ce nu lega gura de stomac. Ce au descoperit medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x