Antena Căutare

Cu cine semeni, de fapt! Ce trăsături ai moștenit de la mamă și ce trăsături ai moștenit de la tată

Cu siguranță ai observat faptul că unii oameni seamănă mai mult cu unul dintre părinți. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce trăsături ai moștenit de la mamă și ce anume de la tată? Specialiștii ai găsit răspunsul la această întrebare.

balansoar cu doi pioni
Specialiștii au explicat ce trăsături se moștenesc preponderent de la mamă și care provin de la tată | sursa foto: Shutterstock

Este cunoscut deja faptul că genetica joacă un rol extrem de important în viața unei persoane, căci acest lucru dictează nu doar aspectul fizic, ci și lucruri legate de sănătate, metabolism sau temperament. Iată așadar ce trăsături ai moștenit de la mamă și ce trăsături ai moștenit de la atată, preponderent.

Ce trăsături ai moștenit de la mamă și ce trăsături ai moștenit de la tată

În general, atunci când ne referim la o calitate sau la un defect, avem tendința să dăm vina pe gene și pe moștenirea genetică dictată de unul sau de către ambii părinți. Totuși, unele presupuneri pe care le facem pot fi eronate, așa că specialiștii au explicat în detaliu ce trăsături ai moștenit de la mamă și ce trăsături ai moștenit de la tată.

Citește și: Cel mai rapid test de personalitate. Alege un simbol și vezi ce fel de om ești, dar și ce arată desenul despre tine

Din punct de vedere al aspectului fizic, vei semăna cu părintele a cărui genă dominantă ai luat-o. Totuși, atunci când vine vorba despre pierderea în greutate, specialiștii spun că moștenești caracteristicile mamei. Însă, atunci când vine vorba despre modul (ușor sau greu) de-a lua în greutate, cu siguranță semeni mai mult cu tatăl tău. Totuși, nu trebuie să te lași „păcălit” de aceste detalii, căci cel mai important factor a fost și rămâne dieta și stilul de viață.

De asemenea, dacă ai probleme de concentrare, atunci trebuie să afli că ai moștenit această trăsătură de la mama ta.

Citește și: Testul de personalitate care va scoate la iveală calitățile tale! Animalul pe care îl vezi primul spune totul despre tine

Când vine vorba însă de vârsta la care se atinge pubertatea, trăsăturile moștenite de la ambii părinți își spun cuvântul. Însă felul în care îmbătrânești și modul în care arăți odată cu înaintarea în vârstă este ceva ce în mod preponderent ai moștenit de la mamă, arată cei de la rd.com.

Când vine vorba despre memorie li boli degenerative precum Alzheimer, cel mai important factor îl va reprezenta mama ta și trăsăturile genetice moștenite de la ea. De asemenea, tot de la mamă moștenești și inteligența, așa că acum s-a aflat răspunsul unei dileme extrem de vechi.

Dacă e să ne luăm după rezutatele obținute de unele studii în domeniul geneticii, tipul de păr și problemele legate de căderea lui sunt preponderent moștenite de la tată, și nu de la mamă, așa cum sunt mulți tentați să creadă.

O femeie și-a lăsat câinele singur în dormitor, dar apoi a făcut o descoperire neașteptată! A filmat totul... ”Creatura” bizară ce seamănă cu un câine fără păr, care a făcut vâlvă pe internet. Ce este ciudățenia din imagine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x