Antena Căutare

Cum arată prima prezentatoare TV “artificială”. Femeia este construită de inteligența artificială. Cum se mișcă și vorbește

“Să ne fie teamă sau să nu ne fie teamă de inteligența artificială?”, acesta este una dintre întrebările care stau pe buzele tuturor oamenilor, care asistă în calitate de observatori la una dintre cele mai mari dezvoltări din ultima perioadă și, aparent, o adaptare la “reconfigurările” pe care o astfel de evoluție le-ar putea impune.

colaj foto cu prezentatori TV Galerie
Prima prezentatoare TV “artificială”. Femeia este construită de inteligența artificială. | Captură Video Observator/Shutterstock.com

Cert este că până acum vedem o creștere în ceea ce înseamnă tehnologii și sisteme care folosesc inteligența artificială. Kuwait News a folosit prima prezentatoare făcută de inteligența artificială, care să prezinte știrile pe Twitter, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Cum prezintă Fedha, prezentatoarea artificială, știrile

Fedha, pe numele ei, reprezintă un test al companiei care își dorește un conținut nou și inovator. Prezentatoarea ar putea avea și propria sa rubrică de știri pe Twitter. Reacțiile stârnite de videoclip au fost diverse, mai ales cele ale jurnaliștilor care se întreabă dacă vor fi înlocuiți.

"Sunt Fedha, prima prezentatoare din Kuweit care lucrează cu Inteligența Artificială. Ce fel de știri preferați? Să vă ascultăm opiniile", este mesajul de întâmpinare al prezentatoarei virtuale, notează Antena 3 CNN.

Redactorul șef al site0ului de știri, Abdullah Boftain, a declarat că prezentatoarea virtuală un test pentru a vedea potențialul IA de a oferi "conținut nou și inovator".

"Fedha este un vechi nume popular kuweitian, care se referă la argint, ca metal. Ne imaginăm roboții ca fiind argintii, metalici, așa că am combinat cele două aspecte", a declarat el.
De asemenea, “părul blond și ochii de culoare deschisă ai prezentatoarei reflectă populația diversă a țării bogate în petrol”, a mai spus reprezentantul Kuwait News, citat de Al Jazeera.

Citește și: Cafeneaua viitorului se deschide în Dubai. Cum arată robotul cu trăsături de model care va servi clienții

Inteligența artificială a ajuns și la noi în Guvernul României, sub forma unui robot pe nume ION: "Nicio altă ţară din lume nu are un consilier guvernamental bazat pe inteligenţă artificială"

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja a declarat, miercuri, că proiectul ION este o premieră de nivel mondial, nicio altă ţară din lume, niciun alt prim-ministru din lume nu are un consilier guvernamental bazat pe inteligenţă artificială.

”Nu trebuie să fim modeşti, proiectul ION este o premieră de nivel mondial, nicio altă ţară din lume, niciun alt prim-ministru din lume nu are un consilier guvernamental bazat pe inteligenţă artificială. Aceasta este prima ştire care ar trebui să facă înconjurul lumii şi ar trebui să plece din România. Vorbim de un guvern şi un premier viziunea şi curajul necesare de a susţine cu toată deschiderea un asemenea proiect”, a spus ministrul, potrivit News.ro.

El a arătat că România are resurse proprii de inovare prin care să dea tonul lumii, un proiect de inteligenţă artificială în domniul guvernamental care îi apropie pe cetăţeni de stat, care facilitează vocea românilor la nivel guvernamental şi care facilitează politici publice mai bune pentru români.

”Proiectul este gândit în faze, aşa funcţionează o inteligenţă artificială. ION este în faza de învăţare, deci este foarte important pentru români să îi transmită gândurile lor, ce probleme au, ulterior, pe baza acestor date, ION le va procesa, le va sintetiza şi va putea să producă rapoarte care vor informa deciziile şi politicile publice ale Guvernulului”, a mai spus Burduja.

Citește și: A primit un diagnostic necruțător, dar este hotărât să păcălească moartea, transformându-se într-un… „cyborg uman”

Anunțul de închiriere care a stârnit un val de critici în online: „Are si carpeta cu Rapirea din Serai?”. Cum arată apar... Un cuplu se plimba liniștit pe plajă, când a văzut ceva ciudat. Când s-a apropiat, a găsit ceva ce semăna cu un șir „de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x