Antena Căutare

Cum era văzută România de americani în anii negri din vremea lui Nicolae Ceauşescu

În ultimii ani ai regimului Ceauşescu românii trăiau în condiții foarte grele. La începutul anului 1989, ziarele occidentale ofereau relatări ample despre situaţia în care ajunsese țara noastră.

În ultimii ani ai regimului Ceauşescu românii trăiau în condiții foarte grele. La începutul anului 1989, ziarele occidentale ofereau relatări ample despre situaţia în care ajunsese țara noastră.

Cum vedeau jurnaliştii americani starea din România ultimului an de regim comunist

Într-un articol din 8 ianuarie 1989, „The Los Angeles Times” dezvăluia situaţia în care se aflau românii care trebuiau să supravieţuiască uneia dintre cele mai grele ierni din acei ani. „Consumatorii suferă lipsuri la aproape orice. România se luptă cu problemele încă unei ierni”, afirma publicaţia.

În acele vremuri, până și terminalul internaţional al Aeroportului Otopeni din Bucureşti era neîncălzit, iar oamenii de afaceri occidentali care vizitau România pe atunci protestau împotriva frigului tăios din clădire.

Obsesia lui Ceauşescu a fost plata datoriilor externe

Pentru a şasea iarnă la rând, românii au făcut faţă lipsurilor cronice la toate bunurile. Românii se aşteptau la ce era mai rău. ”În ciuda promisiunilor conducerii ţării că românii vor avea mai multă hrană în acest an, programul de producţie a alimentelor şi a bunurilor de consum pentru 1989 tocmai publicat arată clar că multe articole, ca uleiul şi zahărul, vor fi în continuare raţionalizate”, dezvăluia „The Los Angeles Times”.

Citește și: Omul care l-a condamnat la moarte pe Nicolae Ceaușescu se însoară! Femeia pe care o va duce la Altar, mai tânără cu 41 de ani

Sursa: Adevărul, Wikipedia
Foto: Active News

Un veteran de război și-a reîntâlnit marea dragoste din tinerețe după 75 de ani: ”Am știut întotdeauna că te-am iubit!”... S-a năcut fără piele pe tot corpul iar medicii nu-i dădeau nici o șansă! Un bebeluș a luptat până în ultima clipă pentru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x