Antena Căutare

Cum o cheamă pe femeia cu cel mai lung nume din lume, care are 1.019 litere. Certificatul ei de naștere măsoară 60 de centimetri

Sandra Williams a decis ca fiica ei să se evidențieze printr-un lucru ciudat: numele ei foarte lung. Cel mai lung din lume, care să bată toată recordurile. Tocmai de aceea, fiica ei poartă un nume lung care conține 1.019 litere.

Cum o cheamă pe femeia cu cel mai lung nume din lume, care are 1.019 litere. Certificatul ei de naștere măsoară 60 de centimetri
Cum o cheamă pe femeia cu cel mai lung nume din lume, care are 1.019 litere. Certificatul ei de naștere măsoară 60 de centimetri | Shutterstock

Cel mai lung nume din lume al unei femei are 1.019 litere, iar certificatul de naștere al acesteia măsoară mai bine de o jumătate de metru - 60 de centimetri, mai exact.

Cum o cheamă pe femeia cu cel mai lung nume din lume, care are 1.019 litere. Certificatul ei de naștere măsoară 60 de centimetri

Sandra Williams provine din Texas, Statele Unite. Ea a decis să îi dea fiicei ei, care s-a născut în 1984, un nume nemaiîntâlnit nicăieri în lumea asta, unic. Așadar, când fetița ei a venit pe lume, pe 12 septembrie 1984, femeia și-a numit fiica, în primă fază, Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams.

Evident, aceasta a considerat că nu e un nume suficient de lung, iar trei săptămâni mai târziu a făcut demersuri ca să schimbe numele într-unul și mai lung și a mai adăugat litere, numele complet ajungând la 1.019 litere, a relatat Daily Mirror.

În cele din urmă, după schimbarea finală, numele complet este: Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarna erenquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive'onchelleca undenesheaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenv aunetradevonneyavondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzad awnefriendsettajessicannelesciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaund rieaquenttaekatilyaevea'shauwneoraliaevaekizzieshiyjuanewandaleccian nereneitheliapreciousnesceverroneccaloveliatyronevekacarrionnehenriet taescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloiesalynnecsiannemer ciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetiaquani aenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavern ellchishankcarlinaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionne miariasarahtashabnequckagailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentesc acraigneckadellanierstellavonnemyiatangoneshiadianacorvettinagodtaw ndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquinettesequioadauri lessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoaj ohnyaetheodoradilcyana.

Cum o strigă cunoscuții pe femeia care deține recordul pentru cel mai lung nume din lume

Chiar dacă în acte este scris ceva, când vine vorba de pronunție, lucrurile se schimbă. E de la sine înțeles că e aproape imposibil de pronunțat, zi de zi, numele întreg al femeii, așa că familia, prietenii și apropiații o strigă simplu: „Jamie”.

În 1997, când Jamie avea 12 ani, mama și fiica ei au fost invitate în emisiunea lui Oprah, iar acolo, mama a explicat decizia ei de a o numi astfel pe Jamie. Ea a declarat: „A trebuit să fac ceva ca să fim în Cartea Recordurilor. A trebuit să mă asigur că numele ei va fi unic. Nu am vrut să fie unul banal sau des întâlnit, numele ei trebuia să fie altfel și trebuia să își găsească un loc în Cartea Guinness”.

Oprah a întrebat-o pe Jamie cum o cheamă, iar aceasta și-a pronunțat numele, spre uimirea tuturor. A durat ceva timp. Oricât de complicat ar părea numele ei pentru cei mai mulți, pentru cei care știu despre ce e vorba, nu este așa. A durat șase ani pentru ca mama lui Jamie să pună la punct întreg numele fiicei ei, literă cu literă, fiind de fapt o combinație de nume de filme, de mașini și numele altor rude.

N-a fost însă ușor pentru Jamie să îl învețe. Familia i l-a înregistrat astfel că fata a fost nevoită să îl asculte în mod repetat, ca să îl poată pronunța și să îl scrie, ulterior. Dincolo de faptul că numele măsoară 60 de centimetri în certificatul de naștere și nu e ușor când vine vorba de acte și documente oficiale, birocrație, per total, Jamie susține că își iubește numele neobișnuit.

Citește și: Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume. Tânăra provine din Turcia, are 24 de ani și o înălțime de peste 2,15 metri

După această întâmplare, autoritățile din Texas au decis totuși să schimbe legea, iar părinții au fost nevoiți să aleagă un nume „normal” pentru copiii lor, care să poată să încapă în documentele oficiale.

În 1914, Hubert Blaine a stabilit un record mondial cu cel mai lung nume de familie, de 714 litere. Acesta era: Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorffwelchevoralternwarengewissenhaf tschaferswessenschafewarenwohlgepflegeundsorgfaltigkeitbeschutzen vonangreifendurchihrraubgierigfeindewelchevoralternzwolftausendjahre svorandieerscheinenvanderersteerdemenschderraumschiffgebrauchlicht alsseinursprungvonkraftgestartseinlangefahrthinzwischensternartigraum aufdersuchenachdiesternwelchegehabtbewohnbarplanetenkreisedrehen sichundwohinderneurassevonverstandigmenschlichkeitkonntefortpflanz enundsicherfreuenanlebenslanglichfreudeundruhemitnichteinfurchtvora ngreifenvonandererintelligentgeschopfsvonhinzwischensternartigraum.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum arată bebelușul care s-a născut cu șuvițe. Medicii au rămas uimiți când au văzut-o... Cum a descoperit o femeie că iubitul ei o înșeală, după ce a găsit mai multe produse de igienă destinate femeilor în bai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x