Antena Căutare

Cum sună un anunț matrimonial din 1909. Iată cum își căuta un tânăr soție, în urmă cu 112 ani - FOTO

În trecut, înainte ca tehnologia să faciliteze procesul, tinerii aveau tot felul de modalități în care-și întemeiau o familie. De exemplu, unii obișnuiau să dea anunțuri la ziar pentru a-și găsi jumătatea.

colaj de imagini cu tineri care se casatoresc Galerie
În trecut, înainte ca tehnologia să faciliteze procesul, tinerii aveau tot felul de modalități în care-și întemeiau o familie | Shutterstock.com

Este cazul și unui tânăr de 27 de ani, care, în anul 1909 a apelat la ajutorul unei publicații românești pentru a atrage atenția tinerelor domnișoare.

Bărbatul căuta o tânăra ”frumoasă, bine crescută”, care să nu fie mână largă și să dețină 5000 de cor., la fel ca el.

Citește și: Femeia care arată ca o puștoaică și este confundată adesea cu fiica sa, Liza Gulyaewa. Ce vârstă are, de fapt

Cum suna anunțul matrimonial din 1909

Fotografia cu secțiunea din ziarul unde tânărul plătise pentru a-și face cunoscute dorințele a fost publicată de pagina de Facebook Reclame Vechi Românești 1840 - 1909.

Ea se intitula ”Anunț de căsători” și suna în felul următor: ”Un june rămân în etate de 27 de ani, comerciant în o fruntașe comună din aceste împrejurimi, având cunoștinte practice de boltă și un capital de 5000 cor., dorește cunoștința unei fete române în etate de la 17-22 ani, având următoarele calități: frumoasă, bine crescută, econoamă bună și să aibă și ea aceeași avere. Scrisorile să se adreseze sub numele ”June” la administrația Libertatea, care mi le va trimite”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce pretenții aveau tinerii în 1909

Chiar dacă ”Junele” activa într-un domeniu diferit, la vremea respectivă era ceva obișnuit pentru ofițerii români să apele la această metodă pentru a-și întâlni sufletul pereche.

De exemplu, tot în 1909, un tânăr ofiţer al Armatei Române publica într-un ziar un anunţ mult mai detaliat decât cel de mai sus. ”Un tânăr inteligent, ofițer în rezervă, etate 29 de ani, cu un venit fix anual de 3000 cor., avere privată 6000 cor., și va moșteni 10-15 mii coroane, în lipsa cunoștinței pe această cale își caută soția vieții.

Citește și: Adolescentul care a absolvit liceul și facultatea în aceeași săptămână.Cum arată Mike Wimmer, tânărul de o inteligență sclipitoare

Caută o Româncă frumoasă, cultă, vieață nepătată, gospodară, fără caprițuri și pretensiuni, căreia-i place vieața la țeară și posede în numerar 6000 coroane, precum și mobile pentru 4 odăi.

Recerință principală: cât de puțin să știe căsni pianul, dar nu atât mai bine înverti lingura la foc. Numai ofertele la cari sunt alăturate și poza vor fi luate în considerare. Cel mai profund secret se asigură.

Ofertele sunt a se adresa la administrația acestei foi sub devisa ”Ce agonisește bărbatul, femeia să știe cruța”, se arată în textul deasupra căruia scris simplu ”Căsătorie”.

Un costum de baie, recuperat dintr-un gunoi, s-a vândut acum cu o sumă fabuloasă. Cine l-a purtat... Un băiat a mâncat doar cartofi fierți timp de 12 ani. Cum arată azi Woody Murphy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x