Antena Căutare

De ce au atât de multe personaje de desene doar 4 degete. Explicația la care nu te-ai fi gândit

Desenele animate au devenit unele dintre cele mai îndrăgite genuri de film, însă nu mulți știu unul dintre secretele ce apare în aproape toate producțiile animate - de ce au atât de multe personaje doar 4 degete.

Colaj Mickey Mouse si the simpsons Galerie
Unele dintre cele mai îndrăgite personaje de desene animate au doar 4 degete | Profimedia

Unii fani ai desenelor animate au observat ca personajele lor preferate aveau doar 4 degete, chiar și cele din filme recente, ce beneficiază de o tehnologie mult mai avansată decât cea disponibilă la începutul acestui gen cinematografic.

Se pare că secretul din spatele acestui detaliu stă în tradiția animatorilor, potrivit AV Club, scrie Refinery29.

De ce au unele personaje animate doar 4 degete

Înainte să fie folosite calculatoarele pentru a produce desenele animate, animatorii desenau personajele de mână. Pentru a avea un proces cât mai eficient, aceștia au renunțat la unele detalii, precum numărul degetelor personajelor.

Citește și: Vocile din spatele filmului record Regatul de gheață. Ce vedete cunoscute au dat voce personajelor animate

Prin desenarea unor personaje cu doar 4 degete, animatorii câștigau timp și bani. Artiștii nu puteau apela la trucul cu 3 degete, pentru că atungi imaginea ar fi părut prea departe de realitate (acest proces e folosit pentru personajele animate ce nu provin, de obicei, de pe Terra, sau erau rezultatul unor experimente, precum Teenage Mutant Ninja Turtles).

Vezi personaje animate celebre cu doar 4 degete în GALERIA FOTO

Tehnica celor 4 degete a fost folosită pentru că, la prima privire, creierul uman nu își dă seamă că e ceva în neregulă, așa că publicul se poate bucura de desene în continuare.

Mai mult, animatorii trebuie să producă o cantitate de animații mare, așa că lipsa unui deget de desenat era mai eficientă. Walt Disney a susținut că această practică permitea studiourilor sale să economisească milioane de dolari pe an, însă acest lucru nu a fost demonstrat exact până acum.

Nu toate personajele au 4 degete, însă. Animatorii au desenat personajele umanoide, precum prințesele Disney, cât de realist puteau, așa că au, de obicei, 5 degete la fiecare mână.

Pentru personaje care sunt desenate mai simplu, precum Mickey Mouse, animatorii se foloseau mai ales de cercuri, nu doar pentru cap, ci și pentru corp și membre. Prin desenarea unui deget mare și a altor 3 degete, se putea menține tiparul circular.

Se pare că însuși Walt Disney ar fi declarat: ”Dacă am fi folosit 5 degete, mâinile lui Mickey ar fi arătat ca niște banane,” scrie Refinery29.

Citește și: Cine este actorul din spatele vocii lui Bumblebee din Transformers

Un alt motiv e și faptul că multe dintre personajele preferate, precum Duhul lui Aladdin și dragonul Mushu, din Mulan, sunt animale, așa că cele tehnica celor 4 degete putea fi folosită fără a fi vreo problemă de logică.

A vrut să-și mărească pomeții, însă rezultatul obținut a fost total neașteptat. Cum arăta tânăra înainte de intervenții... Femeia care vrea să-și tatueze tot corpul pentru a-și ”distruge frumusețea”. Cât de bine arăta Michela Bottin înainte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x