Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Vocile din spatele filmului record Regatul de gheață. Ce vedete cunoscute au dat voce personajelor animate

Filmul animat Frozen (Regatul de gheață) a reușit să fascineze familii din întreaga lume, însă puțini știu ce actori se află în spatele personajelor lor preferate.

Vocile din spatele filmului record Regatul de gheață

Profimedia

Filmul Frozen (Regatul de gheață) e unul dintre cele mai de succes filme de animație din istoria Hollywood-ului.

Cele două filme Frozen au strâns aproape 3 miliarde de dolari și au lansat o întreagă colecție de produse inspirate din serie, de care se pot bucura fani din toată lume, inclusiv filme de scurtmetraj, cărți, un documentar și altele.

Chiar dacă produsele Frozen au împânzit întreaga lume, puțini știu cine sunt actorii din spatele personajelor lor preferate.

Cine sunt actorii din spatele personajelor Frozen (Regatul de gheață)

Frozen e bazat pe povestea Regina de gheață, de Hans Christian Andersen, reconstruită de Disney pentru marele ecran.

Citește și: IMDb a ales cele mai populare 10 seriale în 2020. Ce producție surprinzătoare e pe primul loc

În Frozen, prințesa Elsa e inzestratata cu puteri magice de gheață, însă fuge din orașul ei, Arendelle, atunci când îl îngheață accidental.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO

După ce Else fuge din Arendelle, sora ei mai mică, Anna, trebuie să pornească într-o aventură prin tărâmul înghețat pentru a o ajuta și aduce înapoi acasă, cu ajutorul unor prieteni pe care îi cunoaște pe drum, inclusiv omul de zăpadă Olaf și Kristoff.

Vocea Elsei îi aparține artistei Idina Menzel

În doar câțiva ani, Elsa a devenit una dintre cele mai îndrăgite prințese Disney. Ea își petrece aproape toată viața fiindu-i teamă de puterile ei de gheață și se distanțează și de sora ei, mai ales după moartea părinților.

În spatele Elsei se află Idina Menzel, cunoscută și pentru rolul lui Shelby Corcoran în serialul Glee. Ea a primit premiul Tony pentru interpretarea din spectacolul Wicked și a jucat și înainte într-un film Disney - Enchanted, când a interpretat rolul lui Nancy Tremaine, scrie ScreenRant.

Anna e interpretată de Kristen Bell

Anna, sora mai mică a prințesei Elsa, ce pornește într-o aventură în tărâmul înghețat pentru a o salva, a devenit rapid unul dintre cele mai îndrăgite roluri ale lui Kristen Bell, o veterană la Hollywood.

Bell și-a lansat cariera cu serialul Veronica Mars și a avut un rol notabil drept vocea naratorului din serialul Gossip Girl. Recent, Bell a jucat și în serialul de succes, The Good Place.

Kristoff (și renul Sven) au vocea lui Jonathan Groff

În Frozen, Kristoff Bjorgman își câștigă traiul prin aducerea gheții în orașe. Când era mic, l-a salvat și pe renul Sven, care a devenit și prietenul său cel mai bun.

În călătoria sa pentru a o găsi pe Elsa, Anna se împrietenește cu Kristoff și Sven, ce o ajută în aventura ei.

Citește și: Cine este actorul din spatele vocii lui Bumblebee din Transformers

Atât Kristoff, cât și Sven sunt interpretați de actorul și muzicianul Jonathan Groff, ce a atras atenția publicului cu musicalul Spring Awakening, din 2006. El a jucat și în serialul Glee (St. James în Glee) și a interpretat rolul agentului FBI Holden Ford în seria Mindhunter.

Vocea lui Olaf îi aparține lui Josh Gad

Omul de zăpadă Olaf apare inițial când Elsa și Anna sunt copii și e readus la viață de către Elsa când fuge din Arendelle. E caracterizat de optimismul și inocența lui.

Josh Gad e vocea din spatele personajului îndrăgit. După ce a jucat în Frozen (Regatul de gheață), Gad a revenit în universul Disney cu filmul Frumoasa și Bestia, în 2017, când a interpretat rolul lui LeFou.

Recomandari