Antena Căutare

De ce nu trebuie să folosești folie de aluminiu (staniol) ca să acoperi resturile de mâncare pe care le pui în frigider

Folia de aluminiu (stanion) nu trebuie folosită atunci când vrem să acoperim diferitele resturi de mâncare pe care urmează să le punem în frigider, iar explicația te va surprinde.

imagine cu o folie de aluminiu Galerie
Specialiștii au explicat de ce nu trebuie să folosești folia de aluminiu | sursa foto: Shutterstock

Atunci când vrem să punem în frigider resturi de mâncare recurgem, de cele mai multe ori, la o bucată de foliu de aluminiu. Specialiștii trag un semnal de alarmă și explică de ce aar trebui să renunțăm la acest obicei și de ce este acesta extrem de periculos.

De ce nu trebuie să folosești folie de aluminiu (staniol) ca să acoperi resturile de mâncare pe care le pui în frigider

Mâncărurile gătite rezistă în jur de patru zile în frigider, dacă sunt puse în vase acoperite. Atunci când nu folosim casolete sau folie alimentară, folia de aluminiu (staniol) pare să fie o o altă variantă extrem de utilă și la îndemână. Totuși se pare că acest obicei poate pune sănătatea în pericol, iar motivul este cât se poate de clar.

Citește și: De ce nu e bine să pui folie de aluminiu pe aragaz. Te ajută să menții curățenia, dar te supui mai multor pericole

Așa cum oamenii au nevoie de aer ca să respire, tot la fel și bacteriile au nevoie de aer ca să supraviețuiască și să se înmulțească.

Unele, precum stafilococii sau Bacillus cereus, cele care pot da probleme grave de sănătate, produc toxine care nu sunt mereu distruse de temperaturile înalte de gătit. Atunci când o mâncare fierbinte este lăsată afară pentru mai mult de două ore, bacteriile se înmulțesc rapid, potrivit Washington State Department of Health.

Citește și: Top 10 alimente pe care nu trebuie să le încălzești în cuptorul cu microunde! Iată care sunt motivele

Atunci când folosim folie de aluminiu se produce ceva similar. Mptivul? Casoletele, farfuriile sau diferitele recipiente folosite la depozitarea mâncării în frigider nu vor fi complet acoperite, motiv pentru care aerul va pătrunde ușor în interior și va grăbi înmulțirea bacteriilor.

„Atunci când aerul este prezent, bacteriile se vor înmulți rapid. Tocmai de aceea ar trebui să alegem mereu să folosim recipiente care se închid cât mai bine. În mod contrar, mâncarea se va strica mult mai repede decât de obicei”, a spus Lindsay Malone, un cunoscut dietetician de la Clinica din Cleveland (Statele Unite ale Americii), potrivit celor de la rd.com.

Iată de ce nu trebuie să folosești folia de aluminiu (staniol) ca să acoperi resturile de mâncare pe care urmează să le pui în frigider. Cele mai potrivite sunt casoletele din sticlă sau din plastic fără BPA, care conțin un capac ce se închide etanș. În locul foliei de aluminiu poți folosi folie alimentară.

Jessie Sullivan a intrat în șoc anafilactic din cauza unei schimbări de look. Ce s-a întâmplat... Ce se întâmplă dacă pui spumă de ras pe scaunul din mașină. O femeie a făcut experimentul și a fost uluită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x