Antena Căutare

De ce nu e bine să pui folie de aluminiu pe aragaz. Te ajută să menții curățenia, dar te supui mai multor pericole

Multe persoane preferă să acopere aragazul cu folie de aluminiu pentru a evita murdărirea acestora. Totuși, acest obicei este unul nociv, atenționează specialiștii.

aragaz acoperit cu folie de aluminiu Galerie
De ce nu e bine să pui folie de aluminiu pe aragaz. Te ajută să menții curățenia, dar te supui mai multor pericole | Shutterstock.com

Conform lor, folia de aluminiu este combustibilă, așa că dacă este pusă peste un aragaz cu gaz, chiar și peste unul electric, duce la arderea acestuia. Dincolo de faptul că folia se poate topi pe o plită cu inducție, aluminiul vaporizat nu este ceva ce vrei să inhalezi.

Nici ventilația nu se face corespunzător, iar cantități de gaz se acumulează sub folie, lucru care este posibil să ducă la o explozie.

De ce nu e bine să pui folie de aluminiu pe aragaz

Acoperirea aragazului cu folie de aluminiu este un obicei frecvent. Multe gospodine aleg să folosească acest produs pentru a evita murdărirea aparatului.

Totuși, în vreme ce acesta rămâne curat și nu mai are nevoie de igienizare zilnică, folia de aluminiu poate fi periculoasă pentru sănătate.

„Pentru a evita posibilele daune cauzate de căldură a cuptorului, nu vă recomandăm să folosiți folie de aluminiu pentru a acoperi partea inferioară a cuptorului”, spun și producătorii de aragazuri.

Citește și: De ce nu e bine să încălzești la microunde carnea de pui și cartofii gătiți. Iată la ce pericole te expui

Obiceiul de a pune folie pe aragaz, viral pe TikTok

Un utilizator TikTok numit Imran a postat acest truc pe contul său. Bărbatul este pasionat de gastronomie și postează des rețete delicioase. Mulți internauți au fost mulțumiți de pont, însă alții au avertizat că acest obicei este periculos.

Un utilizator a scris că: „Este foarte periculos. Întrebați un inginer de gaz de ce sau căutați pe Google explozie de gaz cauzată de folie. Uneori, gazul rămâne prins sub folie și se acumulează. Bum”.

Citește și: De ce nu e bine să consumi cartofi încolțiți. Care sunt riscurile la care te expui și cum poți evita germinarea lor

Un altul a adăugat: „Am auzit că folia de aluminiu poate fi periculoasă, plus că este o durere de cap să o schimb”.

Un al treilea a comentat: „Îți spun de fapt să nu faci asta, deoarece poate crea un blocaj de gaz”.

O altă persoană, care a pretins că este inginer de gaze, a avertizat și ea despre pericole: „Ca inginer de gaze trebuie să vă spun că este riscant să puneți folie pe cuptor folia de aluminiu. Îngrădește ventilația și ar putea bloca injectoare.”.

Citește și: De ce nu e bine să deschizi, din interior, portiera mașinii cu mâna stângă dacă ești șofer sau pasager în față

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x