Antena Căutare

De ce nu trebuie să omori niciodată un păianjen din casă! Ce se întâmplă

Atunci când găsesc un păianjen în casă, oamenii fac tot ce le stă în putință pentru a-l omorî. Totuși, puțini sunt cei care știu de ce nu ar trebui să facă acest lucru!

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să găsești un păianjen ascuns printr-un colț de cameră, pe la tavan sau pe balcon.

Primul instinct este acela de-a omorî insecta, dar specialiștii entomologi avertizează că oamenii nu ar trebui să recurgă la un asemenea gest. Motivul?

DE CE NU TREBUIE SĂ OMORI PĂIANJENII DIN CASĂ

Păianjenii sunt parte importantă a naturii și au un rol extrem de important la nivelul unui ecosistem. Chiar dacă numărul mare de picioare îi poate face respingători, aceștia au un rol benefic pentru casele în care ajung: prind și consumă alte insecte, printre care și cele purtătoare de boli (precum țânțarii sau muștele). Nici gândacii nu scapă de capcanele întinse de păianjeni, motiv pentru care pot fi extrem de utili la casa omului.

În lume există circa 40.000 de specii de păianjeni, dar puține sunt cele reprezintă un pericol real pentru om. În România găsim în general specii inofensive, care nu atacă omul decât în momentele în care se simte amenințat. Iar mușcătura de păianjen nu este una periculoasă, căci provoacă cel mult niște iritații temporare la nivelul pielii.

De ce nu trebuie să omori niciodată un păianjen din casă! Ce se întâmplă

Cu cât vei omorî mai des păianjenii din casă, cu atât mai mult crești riscul apariției celorlalți dăunători mai periculos, precum muștere, gândacii și țânțarii, ce pot fi purtători de boli.

Pentru cei care nu știu, o superstiție românească spune că nu trebuie să omori mai ales păianjenii albi, căci aceștia anunță vizita unor musafiri.

CE ÎNSEAMNĂ DACĂ VISEZI PĂIANJENI

Dacă visezi că vezi un păianjen într-o pânză atunci acest lucru înseamnă că îți vei îndeplini niște dorințe sau niște ambiții la care ai muncit.

Dacă visezi un păianjen pe care îl omori, atunci vei avea bucurii.

Dacă visezi un păianjen care țese pânza încet, atunci ai putea să ai parte de bucurii sau chiar sume importante de bani.

Cum vor arăta oamenii care lucrează la birou în doar 20 de ani! Previziunile experților în sănătate sunt alarmante! Imag... Și-a îngropat patru copii, așa că a devenit, până la 80 de ani, mamă pentru alți 1.347! „Nu există copii răi, ci…”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x