Antena Căutare

Descoperire: Manuscrisele lui Leonardo da Vinci se pot citi pe internet!

Operele lui Leonardo da Vinci pot fi studiate acum si on-line! Biblioteca Nationala din Spania pune la dispozitie internautilor manuscrisele italianului, in format electronic. Codurile I si II, cunoscute precum Codicele din Madrid, au fost scanate si puse pe o pagina web, ce se deschide sub forma unei carti digitale. Aceasta permite navigarea printre desene si masinarii proiectate de marele renascentist

O "plimbare" digitala printre manuscrisele lui da Vinci este ultima propunere facuta de Biblioteca Nationala din Spania. Peste 3.000 de pagini, imagini si schite realizate de italian sunt puse acum, la dispozitia tuturor, pe site-ul www.leonardodigitale.com .

Pe langa importanta imensa a picturilor sale, Da Vinci este paradigma geniului renascentist. Operele trateaza subiecte precum botanica, inginerie, optica, urbanism si alte stiinte.

Notitele lui da Vinci, tinute in “sanctuarul interior” al Bibliotecii Nationale, sunt parte din mostenirea lasata discipolului sau, Francesco Melzi. Manuscrisele online, Codicele I si II, au fost cumparate de catre Juan de la Espina si aduse de la Biblioteca Publica Real, din Madrid.

Intre 2010 si 2011, Biblioteca Nationala a Spaniei a studiat cu atentie tehnicile de codificare a manuscriselor, intrucat sunt scrise in oglinda, de la dreapta la stanga.

Harap Alb a devenit erou de benzi desenate... Juan Vicente, omul care a suferit trei transplanturi de inima!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x