Antena Căutare

Minune medicală! Aproape 20 de pacienți decedați urmează să fie readuși la VIAȚĂ. Cum este posibil AȘA CEVA?

Medicina insistă să depășească granițele morții. Dar dacă ți-am spune, mai exact, că oamenii decedați ar putea să își recapete viața? Este vorba despre un proiectul ,,ReAnima Project", al unei companii de biotehnologie din Statele Unite ale Americii.

Medicina insistă să depășească granițele morții. Dacă ți-am spune că oamenii decedați ar putea să își recapete viața? Este vorba despre proiectul ,,ReAnima Project", al unei companii de biotehnologie din Statele Unite ale Americii.

Rezultatele ar putea duce la îmbunătăţirea tratamentului aplicat pacienţilor care suferă de tulburări ale sistemului nervos central, chiar daca scopul în sine ar putea să dezamăgească.

Echipa Bioquark Inc a primit permisiunea de a recruta 20 de pacienţi aflaţi în moarte clinică, pentru a încerca să le aducă sistemul nervos central înapoi la viaţă.

În cazul în care acțiunea va avea succes, medicii ar putea reanima părţile superioare din măduva spinării, existând posibilitatea de a repune în funcţiune respiraţia sau bătăile inimii subiecților, potrivit sciencealert.com, citat de de descopera.ro

Cercetarea ar urma să se desfășoare în India, la Anupam Hospital din Rudrapur, durând aproape 6 săptămâni. Însă, totul va putea avea loc doar cu acordul familiilor pacienților în moarte clinică.

În prima fază, se va stabili dacă va putea fi inversată moartea cerebrală. Pentru aceasta, se va folosi o combinaţie de tehnici, incluzând administrarea de medicamente, stimularea nervilor şi terapia cu laser.

Apoi, bolnavii vor fi monitorizaţi pentru a vedea dacă s-au produs modificări în starea lor de sănătate.

Pe parcursul experimentului, echipa va administra patru tipuri diferite de tratamente, scrie descopera.ro:

1. injectarea de peptide (lanţuri proteice simple) în măduva spinării, în fiecare zi

2. injectarea de celule stem în creier, de două ori pe săptămână

3. aplicarea terapiei transcraniene cu laser: un tratament non-invaziv, care foloseşte lumina pentru a penetra craniul, cu scopul de a activa procesele naturale de recuperare ale organismului

4. stimularea nervoasă: furnizarea de impulsuri electrice la nervul median al membrului superior

Dacă oamenii de ştiinţă vor reuși să repună în funcţiune, măcar parţial, funcţiile vitale ale organismului pacienţilor, vor obține un succes răsunător. Ar putea există şansa ca aceştia să îşi recapete viaţa.

"Prin intermediul proiectului nostru, vom putea obţine noi informaţii referitoare la starea de moarte cerebrală. Astfel, vom putea dezvolta terapii pentru tulburări ale sistemului nervos central, cum ar fi Alzheimer-ul sau Parkinson-ul", a declarat fondatorul şi preşedintele Bioquark Inc, Serghei Paylian, pentru publicaţia britanică The Telegraph.

Marele secret din filmele Disney a fost dezvăluit! De ce apare simbolul A113 peste tot. Te-ai fi gândit la asta?... Averea URIAȘĂ lăsată de o italiancă unui român. Ce a făcut bărbatul pentru atâția bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x