Antena Căutare

Eunucii traiau mai mult decat restul barbatilor. Afla aici de ce!

Eunucii de la curtea imperiala din Coreea traiau cu 19 ani mai mult decat ceilalti barbati si decat membrii familiei regale. Castrarea a avut un efect considerabil asupra longevitatii, conform unui studiu citat de BBC.

Cercetatorii au gasit si o explicatie pentru durata de viata superioara a eunucilor, relateaza Jurnalul. Oamenii de stiinta cred ca hormonii masculini cauzeaza o scadere a duratei de viata, iar ei nu apucau sa se transforme din baieti in barbati. Astfel, reuseau sa ajunga la varste mult mai inaintate.

"Potrivit arhivelor, eunucii aratau ca niste femei - aveau o voce subtire, nu aveau mustata si nici piepturi late sau coapse mari", a declarat unul dintre cercetatorii implicati in studiu, doctorul Cheol-Koo Lee, de la Universitatea din Coreea de Sud.

Cercetatorii au descoperit diferentele dintre durata de viata a eunucilor si cea a barbatilor obisnuiti examinand arhivele genealogice ale membrilor curtii imperiale coreene din dinastia Chosun, intre anii 1392 si 1910. S-a descoperit ca media de viata a eunucilor era de 70 de ani, dintre cei 81 studiati, cel mai in varsta atingand 109 ani. Alti trei eunuci ar fi trait pana la 100 de ani.

Comparativ, barbatii din alte familii nobile traiau pana la 50 de ani, iar membrii de sex masculin din familia imperiala mureau in jurul varstei de 40 de ani.

Foto: koreanhistory.info

Vezi ce obiecte inedite isi uita turistii in camerele de hotel!... Fruntile de klingonieni, o noua moda printre tinerii din Japonia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x