Antena Căutare

Expertii avertizează: un cutremur de 8 grade s-ar putea produce în următoarea perioadă. Plăcile tectonice ale Pământului sunt puternic influențate de Saturn

Cercetătorul Frank Hoogerbeets ne avertizează: alinierea celor trei mari corpuri cerești din sistemul nostru solar, ce a avut loc pe 2 ianurie, poate avea consecințe catastrofale pentru planeta noastră. Alinierea Pământ-Soare-Saturn poate determina mișcări puternice ale plăcilor tectonice.

Cercetătorul Frank Hoogerbeets ne avertizează: alinierea celor trei mari corpuri cerești din sistemul nostru solar, ce a avut loc pe 2 ianurie, poate avea consecințe catastrofale pentru planeta noastră. Alinierea Pământ-Soare-Saturn poate determina mișcări puternice ale plăcilor tectonice.

Mișcarea plăcilor, cauzată de alinierea Pământ-Soare-Saturn, poate provoca o serie de cutremure puternice pe tot globul, unele dintre ele putând atinge magnitudini de 8 grade pe scara Richter. „Un cutremur de o astfel de magnitudine ar fi cu adevărat catastrofal, poate distruge total comunitățile din apropierea epicentrului”, conform Michigan Tech.

Potrivit site-ului Ditrianum, condus de cercetătorul Frank Hoogerbeets „Alinierea Pământ-Soare-Saturn , începută pe 2 ianuarie ar putea declanșa o activitate seismică semnificativă în luna ianuarie, probabil de magnitudine medie sau mare, în cel mai rău caz de magnitudine mai mare de 8.”

Frank Hoogerbeets a ajuns la această concluzie după ce a aplicat Geometria Index a Sistemului Solar (SSGI), care reprezintă „calcularea unui set de date pentru o anumită perioadă de valori la pozițiile geometrice specifice ale planetelor, Luna și Soarele.”

„După trei ani de observații, a devenit clar că o anumită geometrie planetară în sistemul solar tinde să determine o creștere a vârfurilor seismice, în timp ce alte geometrii nu”, a explicat cercetătorul.

Teoriile lui Hoogerbeets au fost respinse de experți, care susțin că prezicerea cutremurelor este imposibilă. John Bellini, geofizician la USGS, a declarat: „Nu putem anticipa sau prezice cutremurele”, scrie Express.co.uk.

Un nou TEST face furori pe internet! 9 din 10 nu găsesc greșeala! Iată răspunsul corect... Minerva, previziuni despre eclipsele din 2019. Atenție! Prima dintre ele are loc pe 6 ianuarie, în semnul Capricornului....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x