Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Explicațiile despre ora de vară pe care nimeni nu ți le-a oferit până acum

Ora de iarnă este, oficial, ora „corectă“. Însă de-a lungul timpului a venit și ora de vară și așa s-a dat puțin peste cap timpul. Bine, nu la propriu.

Ora de iarnă este, oficial, ora „corectă“. Însă de-a lungul timpului a venit și ora de vară și așa s-a dat puțin peste cap timpul. Bine, nu la propriu.

Uniunea Europeană a decis, prin majoritatea voturilor deputaților din Parlamentul European, ca anul să nu mai fie împărțit în ora de iarnă și ora de vară. Altfel spus, dispare ora de vară și rămâne una singură disponibilă și corectă.

Pierderi imense pentru operatorii din Romania. Cine a iesit cel mai rau pe minus in 2017

Ora de iarnă este reversul orei de vară, poate cea mai enervantă schimbare dintre toate, și presupune, în ceea ce te privește, că primești o oră în plus de somn și lumea ar trebui să fie mai bună. Mai mult, practica schimbatului între ore nu e prea veche, are mai puțin de jumătate de secol, cu întreruperi, și a fost gândită de diverși oameni pentru diverse interese.

Nokia revine in gloria de odinioara. Cifrele ametitoare pe care le-a reusit in anul precedent

Odată ce-a fost introdusă ora de vară, a trebuit să apară și ora de iarnă, ca timpul să fie măsurat ca înainte de anotimpul de la mijlocul anului. De exemplu, Benjamin Franklin, într-o vizită la Paris în 1784, era tare curios de ce nu am profita de răsărit, care devenea din ce în ce mai matinal, și astfel consumul de lumânări ar fi scăzut. El, fiind în Paris, se referea la locuitorii marilor orașe, că fermierilor nu le pasă de ora „civilizată“ de trezit.

Vezi un video care iti explica clar de ce disparitia orei de vara e cea mai buna idee

Recomandari