Un chip de Satana sculptat pe trunchiul unui copac, o pajişte în formă ovală exact în mijlocul unei păduri şi fenomene inexplicabile. Altfel spus, CIMITIRUL DIAVOLULUI. Acest loc înfricoşător se află în apropiere de satul Kova din regiunea Krasnoyarsk din Rusia, iar locuitorii din apropiere îi avertizează mereu pe drumeţi să păstreze distanţa
Locul îţi dă fiori şi dacă îl vezi prin prisma unor imagini. Puţinii oameni care au avut curajul să vină aici ca să cerceteze fenomenul s-au plâns de dureri de cap, greaţă şi stări inexplicabile de anxietate, iar echipamentele de cercetare li s-au defectat brusc.
De altfel, mulţi exploratori care au vrut să ajungă aici au dispărut în imensa taiga rusească. În total 75 de persoane, între anii 1980-1990, inclusiv trei grupuri organizate, nu s-au mai întors niciodată.
Păsările sau animalele care intră în această poiană mor, dar în mod ciudat cadavrele lor nu se descompun. Vegetaţia nu prea creşte în zonă, iar animalele evită să se apropie.
TURIŞTI CARE AU DISPĂRUT PUR ŞI SIMPLU!
Unul din cele mai cunoscute cazuri este cel al unui grup de turişti din oraşul Nabarezhnye Chelny, care a plecat să caute Cimitirul Diavolului, dar nu a mai fost văzut niciodată.
În anul 1991 o expediţie a unor ufologi din Vladivostok a avut parţial succes. Alexander Renpel, unul dintre participanţi, spune că în drum spre pe acea pajişte au început să se întâmple lucruri nefireşti.
„Acul busolei mele s-a blocat şi indica numai nordul. Spre seară, oamenii au început să simtă furnicături în corp, aveau dureri de cap şi de dinţi. Toţi eram foarte anxioşi. Când am ajuns la pajişte, echipamentul nostru radio s-a stricat şi am decis să ne întoarcem”, povesteşte Renpel.
CIMITIRUL DIAVOLULUI NU VREA SĂ FIE "VIZITAT"!
Alte două expediţii au fost organizate după anul 2000 de grupul de cercetare Phenomenon. Din păcate, şi ei s-au întors după ce echipamentul li s-a stricat, în apropierea pajiştei.
Nimeni nu poate explica fenomenele misterioase din tărâmul terifiant, dar teoriile n-au lipsit.
Una dintre acestea leagă "Cimitirul Diavolului" de prăbuşirea meteoritului de la Tunguska, în anul 1908. Atunci regiunea de pădure distrusă se afla destul de aproape de traseul pe care îl urmau păstorii cu cirezile lor.
Oamenii au descoperit regiuni foarte întinse din taiga care au fost arse de explozia care a urmat impactului. Copacii erau carbonizaţi şi culcaţi la pământ pe o suprafaţă de peste 2.000 de kilometri pătraţi.
O altă teorie, spune că pajiştea se află deasupra unui zăcământ de cărbune, iar un foc subteran care ar arde aici ar consuma oxigen şi ar elibera monoxid de carbon. În cazul unei intoxicaţii uşoare cu monoxid, oamenii au dureri de cap, dureri musculare, leşin, depresie, teamă sau anxietate. În cazuri grave însă, gazul otrăvitor este fatal.
Otrăvirea cu monoxid de carbon poate explica şi culoarea roşiatică a cărnii animalelor moarte. Cu toate acestea, rămâne un mister de ce se strică echipamentele cercetătorilor în apropiere de "Cimitirul Diavolului".
Destinul tragic al unicului copil al regelui Carol I. "Prinţesa Soare" s-a stins la numai patru anișori... Facebook, capcana serviciilor secrete americane. Încarci poze reale? Este cea mai mare greșeala...