Antena Căutare

Fost condamnat, liber la înscriere la Academia de Poliţie. Elev cu media la purtare sub nouă, interzis pe viaţă

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza„ reprezintă visul oricărui tânăr care dorește să devină ofițer de poliție, însă nu oricine poate intra în cadrul academiei. Liceenii trebuie să aibă nota zece la purtare, dar un fost condamnat care s-a reabiltat poate intra fără nicio problemă.

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza„ reprezintă visul oricărui tânăr care dorește să devină ofițer de poliție, însă nu oricine poate intra în cadrul academiei. Liceenii trebuie să aibă nota zece la purtare, dar un fost condamnat care s-a reabiltat poate intra fără nicio problemă.

Specialiștii au constat o problemă în ceea ce privește admiterea în cadrul academiei, un elev care a obsolvit liceul și a avut un număr mare de absențe nu se poate înscrie, în schimb un condamnat reabilitat poate.

Pentru a putea intra în structurile Ministerului Afacerilor Interne, un elev trebuiă să învețe bine pe perioada liceului, să aibă o notă buna la examenul de bacalaureat și abia după să aplice pentru un loc în cadrul Academiei de Poliție sau Școlii de Subofițeri. Următorul pas este trecerea probelor, iar după ce elevul trece cu bine de examene și proba sportivă poate intra liniștit în poliție.

Cu toate acestea, există o condiție care poate afecta înscrierea încă din primul an de liceu, media la purtare.

Fost condamnat, liber la înscriere la Academia de Poliţie. Elev cu media la purtare sub nouă, interzis pe viaţă

Conform ordinului de ministru 140 din 2016 emis de MAI, anexa 2, secțiunea 3, art. 6, legal, ca cineva să poată aplica pentru „admiterea în instituțiile de învățământ pe locurile destinate formării inițiale a polițiștilor” este necesară îndeplinirea simultană mai multor condiții.

Cetățenie română, domiciliul în România și cunoașterea limbii române, atât în scris cât și oral. În același timp, trebuie „să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului”.

În Anexa 2, secțiunea 4, art. 7, se precizează că aplicantul trebuie „să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea”. Reabilitarea reprezintă instituția prin care se încetează pentru viitor consecințele juridice ale unei condamnări.

„Pentru ceva ce ai făcut acum 5 ani de zile, 10 ani de zile, să nu poți să mai activezi în diverse domenii. Asta este nedrept. Din moment ce există instituția reabilitării, ar trebui să existe și pentru elevi o astfel de instituție. Adică acea notă la purtare să nu fie ceva definitiv. Ci să fie, poate, ceva care semnalează un comportament într-un anumit moment.” , a declarat Constantin Vică, lector la Universitatea din București, specializat în etică, conform Libertatea

Sursă : Libertatea

4 curiozități despre județul Calărași... Rucsacurile antiglonț sunt pe lista de cumparaturi pentru copiii americanilor care se întorc la scoala din septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x