Antena Căutare

Foto de excepţie. Imagini alb-negru readuse la viaţă cu ajutorul... culorilor. Cum arăta un cioban român în urmă cu un secol

Între 1892 şi 1954, peste 12 milioane de oameni au venit în Ellis Island, SUA, pentru o nouă viaţă pe tărâmul făgăduinţei. Imaginile de mai jos prezintă imigranţi purtând costume populare, printre care şi un cioban din România. Curios cum arată un român în urmă cu mai bine de 100 de ani?

Între 1892 şi 1954, peste 12 milioane de oameni au venit în Ellis Island, SUA, pentru o nouă viaţă pe tărâmul făgăduinţei. Imaginile de mai jos prezintă imigranţi purtând costume populare, printre care şi un cioban din România. Curios cum arată un român în urmă cu mai bine de 100 de ani?

Fotografiile au fost realizate între anii 1906 şi 1914 de către Augustus Francis Sherman, funcţionar de registru la Ellis Island, la vremea aceea, cea mai aglomerată staţie pentru imigranţi a ţării. În 1907, unele dintre fotografii au fost publicate de către National Geographic, scriu cei de la BuzzFeed.com.

Specialiştii în colorarea digitală de la Dynamichrome au adăugat culori, dar nu aşa pur şi simplu, ci folosindu-se de documente istorice, pentru a-i ajuta la identificarea culorilor exacte, inclusiv cărţi poştale din epocă.

ROMÂNIA, REPREZENTATĂ DE UN CIOBAN….

Un cioban român a fost fotografiat când a pus piciorul pe pământ american, în Ellis Island. Acesta purta sarică, mantaua ţărănească lungă şi miţoasă pe dinafară, ţesută din fire groase de lână, pe care o poartă oamenii de la munte. Ciobanul putea chiar să doarmă afară, lâna de oaie protejându-l de frig.

VEZI MAI MULTE IMAGINI PE BUZZFEED!

GALERIE FOTO cu micuțul Barron Trump, mezinul noul președinte al SUA. Băiețelul își va muta toate jucăriile la Casa Albă... Bizareriile istoriei: Fix acum 27 de ani dărâmau Zidul, ca să fie liberi! Acum, oamenii aleg un președinte american ce v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x