Antena Căutare

FOTO! Vezi cum este distrusa de albine viespea japoneza uriasa!

Viespea japoneza are 2,5 centimetri lungime, iar o albina de dimensiuni normale nu ar avea nicio sansa in fata acesteia in cadrul unei lupte directe.

Totusi, albinele obisnuite au gasit o metoda de a distruge viespiile japoneze. Un numar foarte mare de albine se strange in jurul unei viespii japoneze si o inconjoara formand o sfera in interiorul careia temperatura este atat de mare incat insecta uriasa moare.

Potrivit Daily Mail, acest mecanism de aparare se numeste "bila defensiva fierbinte de albine". Insectele si-au dezvoltat acest mecanism pentru a se apara de viespiile care le invadeaza stupurile.

Albinele se strang in grupuri de aproximativ 500 de membri si incep sa dea din aripi, vibratiile produse de acestea crescand temperatura in interiorul sferei pana la 47 de grade celsius. Temperaturile atat de ridicate sunt fatale pentru viespiile japoneze.

Cercetatorii japonezi au studiat modul in care se apara albinele si au surprins in imagini unul dintre atacurile acestora.

Foto: Daily Mail

SUA: Antrenorul unei echipe de baseball, destituit pentru ca e... alb!... FOTO! Cel mai inalt barbat din lume arunca la cos FARA sa sara!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x