Antena Căutare

Ganesh Baraiya are o înălțime de sub 1 m și cântărește doar 15 kg, dar va deveni cel mai scund doctor din lume. Ce vârstă are

Ganesh Baraiya are sub 1 m înălțime și cântărește doar 15 kg, dar a reușit deja să ajungă doctor.

Cel mai scund adolescent din lume langa o motocicleta
Cum arată și ce vârsta are Ganesh, ce va deveni în curând cel mai scund doctor din lume | Profimedia

Originar din Gujarat, India, Ganesh Baraiya a avut de înfruntat numeroase obstacole în viața sa, pentru a-și urma visul de a ajunge doctor.

Ganesh s-a născut într-o familie săracă. Fiind fiul unui fermier, autoritășile locale nu i-au dat voie să meargă la facultate, însă tânărul și familia lui nu s-au lăsat și au dus cazul la Curtea Supremă din India, ce i-a permis să urmeze o facultate.

Ce vârstă are Ganesh, cel mai scund doctor din lume

”Visul meu era să studiez medicina și să devin doctor,” a declarat Ganesh într-un mini-documentar realizat de canalul de YouTube Truly. ”Din cauza înălțimii mele, m-au respins. Acum, am terminat primul an de facultate. Au zis că nu voi putea face față la cazurile de urgență, așa că mi-au respins aplicația. A fost foarte dezamăgitor și m-a întristat.”

Citește și: La 12 ani, gâtul ei e blocat la 90 de grade. Cum a ajuns să trăiască așa micuța Afsheen și de ce nu poate fi operată

”Am înfruntat numeroase dificultăți în copilărie,” a continuat Ganesh. ”Dacă trebuia să iau ceva de pe un raft, aveam nevoie de ajutor de la fratele sau surorile mele.”

În vârstă de 19 ani, Ganesh are o înălțime de aproximativ 0.9 m, dar nu a lăsat înălțimea sa să îl prevină din a-și urma visul.

”Când s-a născut Ganesh, eram toți foarte fericiți,” a declarat Vithal Bay, tatăl lui Ganesh. ”Dar când avea 5 ani, am observat că nu mai crește.”

Deși a fost la mai mulți doctori, Ganesh nu a primit nici acum un diagnostic concret despre condiția sa.

”În acest moment, doctorii spun că e o condiție unică. Încă n-au reușit să îi dea un nume,” a declarat Ganesh.

”Îl duceam la școală pe umerii mei,” a declarat tatăl său. ”Și-l aduceam acasă la finalul zilei tot așa. Ganesh a fost întotdeauna calm. Întotdeauna a învățat foarte bine.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Când o să devină doctor, va fi o zi mândră pentru toată India,” a declarat profesorul lui, un doctor local. ”Cred că va fi primul doctor ca el din lume, cu o înâlțime de sub 1 m și o greutate de 15 kg. Când îl văd oamenii prima dată, cred că are 5 sau 6 ani. După ce vorbesc cu el, își dau seama că el e secund, dar mintea lui e dezvoltată.”

Citește și: Pielea Palomei Lira nu are tratament nicăieri în lume. De ce arată așa fața tinerei de 23 de ani

”Directorul școlii mele m-a încurajat și mi-a spus că pot deveni doctor,” a declarat Ganesh, ce va deveni în curând cel mai scund doctor din lume. Profesorul lui a fost cel care l-a ajutat să-și prezinte cazul în fața Curții Supreme din India, ce i-a permis să meargă la facultate. În scurt timp, Ganesh a fost primit la Facultatea de Medicină. ”Speranța mea e ca atunci când voi ajunge doctor să le pot oferi ajutor celor care nu-și permit acest lucru. Când ai succes după ce nu reușești, sentimentul pe care îl ai e o formă complet nouă de fericire.”

La 12 ani, gâtul ei e blocat la 90 de grade. Cum a ajuns să trăiască așa micuța Afsheen și de ce nu poate fi operată... Gabriel Ramos Gomez a fost numit ”Bărbatul-lup” pentru că are 95% din corp acoperit cu păr. De ce arată așa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x