Antena Căutare

Adevărul a ieșit la iveală după 68 de ani! Cauza reală a morții unuia dintre cei mai cunoscuți scriitori a fost descoperită  

Un nou studiu arată că scriitorul George Orwell s-a îmbolnăvit de tuberculoza care i-a fost fatală într-un spital unde se recupera după ce fusese împușcat de un lunetist în timpul Războiului Civil Spaniol.

Un nou studiu arată că scriitorul George Orwell s-a îmbolnăvit de tuberculoza care i-a fost fatală într-un spital unde se recupera după ce fusese împușcat de un lunetist în timpul Războiului Civil Spaniol.

Cercetătorul Gleb Zilberstein a analizat o scrisoare pe care George Orwell a scris-o după ce s-a întors din Spania, în anul 1937.

Zilberstein a folosit acetat de vinil pentru a extrage mostre de bacteria din acea scrisoare pe care Orwell i-a trimis-o lui Sergey Dinamov, editor al revistei sovietice Foreign Literature. Analizele sale au fost comparate apoi cu rapoarte medicale de atunci, arhivate de Comintern.

Comintern. este organizația care a ajutat la organizarea luptei împotriva fascismului în Spania.

„Infecția a fost foarte gravă, iar standardele de igienă din spitale erau foarte slabe”, a spus Gleb Zilberstein.

Cercetătorul a explicat că întrucât Războiului Civil Spaniol a fost ultimul conflict fără penicilină, mulți dintre răniți au suferit infecții în spital.

Este foarte posibil ca scriitorul, al cărui nume real a fost Eric Blair, să se fi îmbolnăvit din cauza alimentelor pe care le-a consumat.

Pe scrisoare au fost găsite și urme de morfină – care ar fi fost folosită pentru a reduce durerea cauzată de rana făcută de glonț.

Războiul Civil Spaniol a izbucnit în anul 1936 și s-a încheiat în anul 1939, în același an în care a ănceput cel de-Al Doilea Război Mondial.

Scriitor, dar și jurnalist, Orwell a călătorit în Spania ca să transmită știri despre război, dar a ajuns să lupte ca voluntar de partea comuniștilor.

Orwell, cu numele real Eric Arthur Blair, s-a născut la 25 iunie 1903, în Motihari, statul Bihar, India. A fost scriitor englez, comentator al radio BBC, editorialist şi reporter. El a scris romane, eseuri şi critică literară.

George Orwell este autorul a două faimoase romane satiră în care atacă totalitarismul: „Ferma animalelor”, în 1945 şi „1984”, în 1949.

Ultima carte scrisă de Orwell, „1984”, a fost influenţată de sănătatea sa în declin şi de deziluziile politice faţă de guvernul laburist care a venit la putere, ales cu o largă majoritate în alegerile generale din 1945, dar care era departe de propriile sale idei şi viziuni despre socialism. Publicată în 1949, cartea era o meditaţie asupra destinului tiraniei în viitor.

George Orwell a murit la data de 21 ianuarie 1950, la Londra, din cauza tuberculozei – boală a cărei cauză este dezvăluită acum de Gleb Zilberstein.

Scrisoarea unui bărbat către femei ce a devenit virală! Care sunt lucrurile de care trebuie să țină cont ca să fie mereu... Fenomen extrem de rar: Marte, la cea mai mică distanță de Pământ! Cum se va vedea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x