Antena Căutare

Greșeala de Valentine`s Day! De ce căsătoria de-o zi este mare păcat pentru Biserică

Greșeala de Valentine`s Day! De ce căsătoria de-o zi este mare păcat și cum argumentează reprezentanții Bisericii gestul pe care unii dintre tineri îl fac pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

Greșeala de Valentine`s Day! De ce căsătoria de-o zi este mare păcat pentru Biserică Galerie
casatorie de-o zi

Greșeala de Valentine`s Day! De ce căsătoria de-o zi este mare păcat și cum argumentează reprezentanții Bisericii gestul pe care unii dintre tineri îl fac pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

Sărbătoarea Iubirii, Ziua Îndrăgostiților sau Valentine`s Day, așa cum mai este numită ziua de 14 februarie, este celebrată anual de cupluri. În exprimarea cât mai oroginală a sentimentelor, mulți dintre tineri apelează la o practică nu tocmai bine văzută de către reprezentanții Bisericii, și anume, căsătoria de-o zi.

Sfântul Valentin 2019. Ce nume se sărbătoresc de Ziua Îndrăgostiților​

Sf Valentin 2019 Rugăciune de ajutor pentru toți îndrăgostiții! Ce minuni se împlinesc​

La mulți ani de Valentine`s Day!

Valentine`s Day, sărbătoare comercială a iubirii, cu origini internaționale, a luat amploare în societatea românească. Flori, declarații de dragoste, gesturi, căsătorii de-o zi și alte idei de a celebra iubirea sunt puse în practică de cei care vor să-și declare iubirea.

Greșeala de Valentine`s Day! De ce căsătoria de-o zi este mare păcat pentru Biserică

greseala de valentines day

Cu toate acestea, preoții atrag atenția asupra modului în care este tratată ”iubirea” de Ziua Îndrăgostiților, mai mult superficial decât din simțire.

Valentine's Day 2019. Ziua Îndrăgostiţilor este Ziua Sfântului Valentin este sărbătorită pe 14 februarie, în întreaga lume. Deşi nu este p sărbătoare românească, Biserica nu blamează Valentine's Day, însă nu este de acord cu comercializarea acestei sărbători şi cu caăsătoriile de o zi. Unde mai pui că românii au o zi tradițională de sărbători dragostea, și anume, Dragobete, pe 24 februarie.

Căsătoriile de-o zi, greșeala de Valentine`s Day

Despre caracterul acestei sărbători, dar și despre căsătoriile de-o zi, preotul Eugen Tănăsescu a argumentat de ce de Valentine`s Day se comite o greșeală. Acesta argumentează că de Ziua Îndrăgostiților este uitat ”caracterul creștin al sărbătorii” și că „Dragostea nu se poate trăi o zi. Este, de fapt, un teatru ceea ce fac. O joacă comercială. Nu există căsătorie de o zi, așa cum nu există dragoste de o zi, viață de o zi", a preciazat pentru DcNews.ro.

Cum a apărut Valentine`s Day 2019

Ziua Îndrăgostiților este o sărbătoare preluată din statele occidentale. Românii au început să o sărbătorească acum mulți ani. Multe alte state europene au împrumutat această sărbătoare prin care celebrează iubirea.

Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Valentine`s Day vine de la împăratul roman al cărui nume era Claudiu al II-lea, un luptător îndârjit și a avut multe războaie. Împăratul s-a gândit că, in locul luptei, bărbații preferau să stea acasă cu soțiile și copiii lor, motiv pentru care a decis ca niciunul dintre soldații din Roma să nu se mai poată căsători.

Valentin, care era un preot crestin, credea că dreptul oamenilor de a sa căsători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu avea dreptul să-l interzica. El a căsătorit în secret cupluri, cununiile fiind facute în locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de împărat.

Valentin a fost executat pe 14 februarie în anul 269 sau 270. Cu toate acestea, nu se știe dacă povestea sfântului Valentin are o bază istorică reală.

Doi români au așteptat 40 de ani ca să se căsătorească! Care este motivul... I-a dat 159.000 de mesaje, după prima întâlnire! Ce a pățit femeia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x