Antena Căutare

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâini, atracție pentru credincioși! Mii de oameni vin să vadă pictura veche de 100 de ani

O pictură unicat în Vâlcea, veche de 100 de ani, reprezentând-o pe Maica Domnului cu trei mâini, este o atracţie pentru pelerinii care trec prin comuna Buneşti, în drumul spre Horezu, a declarat, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Viorel Radi.

O pictură unicat în Vâlcea, veche de 100 de ani, reprezentând-o pe Maica Domnului cu trei mâini, este o atracţie pentru pelerinii care trec prin comuna Buneşti, în drumul spre Horezu, a declarat, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Viorel Radi.

"Această troiţă este de fapt simbolul nostru, ne ocroteşte comuna aşa cum a ocrotit în ultima sută de ani drumeţii care mergeau pe drumul Horezului dinspre Râmnicu Vâlcea. Troiţa era aşezată la loc cu popas, aici era şi un han şi creştinii se închinau la această icoană minunată, reprezentând-o pe Maica Domnului cu trei mâini şi care-l ţine în braţe pe pruncul Iisus. Primăria s-a ocupat de reabilitarea picturii din fonduri proprii, am amenajat un spaţiu verde în jurul acestei troiţe", a precizat edilul din Buneşti.

Despre simbolistica acestei icoane există două variante, una expusă de profesorul Demetrie Ion şi care arată că în momentul în care Irod ar fi dat ordin să fie ucişi toţi pruncii născuţi în Nazaret, Maica Domnului l-a protejat pe pruncul Iisus să nu cadă victimă urgiei regelui Iudeii.

Cea de a doua variantă susţinută de biserică are ca centru povestea Sfântului Ioan Damaschin, relatând istoria icoanei similare aflată pe Muntele Athos. Potrivit tradiţiei, o icoană a Maicii Domnului era zestrea de familie a Sfântului Ioan Damaschin şi o avea în casa lui din Damasc, chiar când fusese întâiul sfetnic al stăpânitorului saracinilor, califul musulman Ualid (705-715). După ce Sfântul Ioan Damaschin a ţinut cuvântările pentru apărarea icoanelor, iconoclaştii i-au tâiat mâna dreaptă. Atunci Sfantul Ioan, ţinând mâna sa tăiată, a căzut înaintea acestei icoane a Maicii Domnului, cerând să-l vindece, şi Maica Domnului într-adevăr a vindecat mâna Sfântului, care s-a lipit la locul ei. Drept mulţumire şi recunoştinţă, Sfântul Ioan a adăugat la icoana Maicii Domnului o mână din argint, în partea de jos, astfel încât dă impresia că Maica Domnului are o a treia mână.

Sursa: Agerpres

Viața bate filmul! A aflat că iubita lui va muri peste câteva zile, așa că a făcut ASTA! Gestul lui i-a EMOȚIONAT pe toț... S-a încruntat de iute ce e! Cum arată cel mai picant ardei din lume!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x