Căutare Live

Iluzia optică ce i-a indus în eroare până și pe psihologi. Ce se întâmplă cu pătratele roșii și albastre, dacă privești atent

O nouă iluzie optică a devenit de curând virală după ce i-a făcut pe toți cei care au privit-o să se întrebe dacă liniile sunt drepte sau nu.

O nouă iluzie optică a devenit de curând virală după ce i-a făcut pe toți cei care au privit-o să se întrebe dacă liniile sunt drepte sau nu.

Shutterstock

Desenul implică mai multe rânduri cu pătrățele albastre pe un fundal roșu și se bazează pe o iluzie optică clasică. La prima vedere, pare că liniile trasate pentru a forma aceste pătrate colorate nu sunt drepte, ci ușor strâmbe.

Cu toate acestea, la o privire mai atentă, se poate observa că toate liniile albastre trasate pe fundalul roșu sunt drepte. Mai mult decât atât, toate pătrățelele, atât cele roșii, cât și cele albastre sunt de aceeași mărime, potrivit The Sun.

Iluzia optică ce a devenit virală

Iluzia optică a devenit faimoasă după ce a fost descoperită în modelul de așezare al plăcilor de faianță dintr-o cafenea din Bristol. Psihologii din întreaga lume s-au gândit la cum e posibil ca această imagine să dea impresia privitorilor că dungile sunt strâmbe.

Citește și: Iluzie optică virală. Găsește morcovul din imagine în cel mai scurt timp posibil. Care este răspunsul și unde se află, de fapt

De ani de zile, specialiștii s-au simțit puși în dificultate de liniile trasate în această imagine. Nici măcar până în prezent psihologii nu au deslușit exact cauza iluziei optice. Acum, această fotografie cu pătratele colorate în roșu și albastru, oferă o nouă perspectivă asupra conceptului care stă la baza iluziei optice.

Pătratele, care par inițial diforme, sunt perfect orizontale, în timp ce dungile dintre ele par strâmbe și de grosimi diferite pentru cineva care privește pentru prima oară imaginea.

Ce vede un privitor la prima vedere

În ciuda faptului că privitorul va analiza fiecare element în parte din imagine, adică liniile, culorile pătratelor și fiecare rând cu pătrate, imaginea de ansamblu va continua să ofere iluzia de linii strâmbe.

Citește și: Tu poți să numeri barele din imagine? Iluzia optică reușește să ”păcălească” creierul. Iată care e răspunsul corect

În încercarea de a desluși misterul acestui tip de puzzle, mai mulți filosofi și psihologi s-au grăbit să interăpreteze imaginea din mai multe puncte de vedere pentru a afla care e secretul care se află la baza acestei iluzii optice.

Aparent, interpretarea iluziei optice, în opinia specialiștilor, depinde foarte mult de experiența fiecărei persoane. Prin urmare, felul în care vezi această poză depinde de experiența acumulată de tine până acum.

Mulți dintre cei pasionați de interpretarea iluziilor optice au încercat să ghicească ce truc se află în spatele acestei imagini, dar nu au deslușit. Unii spun că interpretarea pozei în roșu și albastru depinde de perspectiva din care privești, în timp ce alții dau vina pe culori folosite.

Tu ce vezi prima dată în această imagine? Iluzia optică care îți spune ce fel de om ești. Răspunsul te va surprinde... Bărbatul care s-a îngrășat intenționat 45 kilograme doar pentru a le arăta tuturor cum să slăbească. Cum arată după tran...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x