Întreținerea gresiei și a faianței: sfaturi și recomandări

Dacă vrem să ne bucurăm de plăci ceramice strălucitoare, indiferent de ce modele de gresie și faianță alegi, trebuie să le întreținem și să le curățăm cel puțin o dată pe săptămână.

Dacă vrem să ne bucurăm de plăci ceramice strălucitoare, indiferent de ce modele de gresie și faianță alegi, trebuie să le întreținem și să le curățăm cel puțin o dată pe săptămână.

Există însă și situații, cum ar fi atunci când vorbim de o gresie bucătărie deschisă la culoare, în care ștergerea ei trebuie să facă parte din ritualul zilnic. Întreținerea acestor plăci ceramice nu este o treabă foarte grea, însă este meticuloasă și necesită mult timp și răbdare, mai ales atunci când nu obișnuim să curățăm baia și bucătăria ori de câte ori le folosim. Uneori, o simplă ștergere a gresiei și a faianței zilnic sau o dată la 2-3 zile, cu o cârpă moale și eventual cu un detergent special te poate scuti de orele de frecat grăsimea și murdăria din weekend.

Întreținerea gresiei și faianței din baie

Atunci când vorbim de gresie și faianță pentru baie, lucrurile sunt mult mai simple pentru că aici ne confruntăm de obicei doar cu aburul și eventual cu mucegaiul, dacă spațiul nu este aerisit la timp. În acest caz, întreținerea lor se rezumă mai mult la ștergerea cu o cârpă moale sau un mop pentru a strânge apa care se poate împrăștia în urma folosirii dușului sau aburul rezultat. Dacă este nevoie, poți opta și pentru un detergent nu foarte concentrat, antidegresant pentru a reda strălucirea gresiei și faianței pentru baie. Dacă ai plăci ceramice lucioase, poți folosi și o soluție pentru geamuri pentru curățarea lor, iar pentru a evita urmele inestetice, șterge cu o cârpă sau o lavetă uscată.

Mucegaiul format pe plăcile ceramice de o nuanță închisă pot fi trecute ușor cu vederea. Însă, mucegaiul îți poate aduce probleme grave de sănătate, așa că, ar fi bine ca măcar o dată pe săptămână să te ocupi de curățarea meticuloasă a faianței, mai ales în zona rosturilor.

Dacă urmezi aceste sfaturi simple, atunci te vei bucura mulți ani de o gresie și faianță strălucitoare!

Întreținerea gresiei și faianței din bucătărie

Bucătăria este un spațiu mult mai folosit și care se murdărește mai ușor. Dacă obișnuiești să gătești des sau să petreci mult timp în bucătărie, atunci curățatul plăcilor de gresie bucătărie în fiecare zi este obligatorie. După cum bine știi, în zona aragazului se strâng cele mai multe pete de grăsime pe gresie și faianță. Dacă aceste pete sunt lăsate prea mult timp, îndepărtarea lor va fi o activitate nu prea plăcută și de lungă durată. În plus, în încercarea de a scoate petele vechi de grăsime de pe gresie și faianță s-ar putea să folosești soluții prea concentrate care în timp ar putea afecta strălucirea plăcilor ceramice.

Încearcă la finalul zilei să cureți gresia și faianța cu o cârpă sau un mop, indiferent de cât de obosită vei fi. Îți garantăm că această activitate nu îți va lua mai mult de 10-15 minute, iar a doua zi vei putea să îți bei cafeaua într-un spațiu curat, ce miroase a prospețime. Dacă ștergi gresia și faianța din bucătărie în fiecare zi, vei vedea că la finalul săptămâni nu va mai trebui să stai ore în șir pentru a freca petele insistente de grăsime și vei economisi timp prețios pe care îl poți folosi pentru a te relaxa.

După cum poți observa, atunci când vorbim de întreținere gresie și faianță pentru baie sau pentru bucătărie, regulile sunt aceleași. Este important să cureți la timp murdăria și să nu o lași să se adune pentru că acest lucru contribuie și la creșterea duratei de viață și la păstrarea strălucirii plăcilor ceramice.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri