Antena Căutare

Jean Moscopol, Cristian Vasile si Hariclea Darclee au “tras” voci la HMV. Casa de discuri britanica este acum in faliment

Casa de discuri precum si lantul de magazine nu au putut tine pasul cu tehnologia.

Marele retailer britanic de muzica HMV este in prag de colaps financiar, anunta "DailyMail". Faimoasa casa de discuri la care au inregistrat, inca de la inceputurile sale, in anii 20, mari nume romanesti ca Jean Moscopol ori Cristian Vasile, interpreti de muzica usoara in voga in perioada interbelica, precum si soprana Hariclea Darclee a pierdut, se pare, lupta cu tehnologia.

Era digitala a adus cu sine schimbari majore si pe piata de business muzical. Odata cu dezvoltarea internetului, obiceiurile consumatorilor s-au schimbat, astfel incat nu e de mirare ca vizita intr-un magazin de muzica este inlocuita de un simplu click.

Potrivit analistilor britanici, prabusirea gigantului din industria muzicala este cauzata de continua evolutie tehnologica.

“HMV a ajuns in situatia de a duce o lupta cu digitalul, in dorinta de a supravietui pe piata muzicala”, sustine directorul actual al companiei, Trevor Moore, citat de cotidianul "The Sun".

Lantul de magazine, cu o istorie de aproape 100 de ani, este unul dintre cele mai populare branduri, devenind de-a lungul vremii un icon la nivel global in industria muzicala.

Initialele sale reprezinta abrevierea sintagmei “His Master’s Voice”, insemnand Vocea Stapanului Sau, in traducere romaneasca. Logoul este inspirit de un caine care asculta vocea stapanului la un gramofon.

Primul magazine a fost deschis la Londra in 1921 iar in prezent HMV numara peste 300 de magazine.

Topul celor mai longevive piese de teatru: "Cursa de soareci" se joaca, fara intrerupere, din 1952, cu 25.000 ... VIDEO! Cum poti sa pasesti pe nori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x