Kashe Quest, o fetiță de numai 2 ani, a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, societatea oamenilor cu cel mai mare IQ

Kashe Quest, o fetiță de numai 2 ani din California, a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, societatea oamenilor cu cel mai mare IQ din lume.

Kashe Quest, o fetiță de numai 2 ani din California, a devenit cel mai tânăr membru al Mensa, societatea oamenilor cu cel mai mare IQ din lume.

Shutterstock

Kashe pare a fi o fetiță obișnuită, dar în ea zace o inteligență greu de crezut. La doar doi ani, potrivit testelor făcute de specialiști, micuța are un IQ de 146.

Fetița cu un IQ foarte mare uimește o lume întreagă

Reușita ei e cu siguranță una uluitoare și impresionantă de vreme ce scorul minim de inteligență în America variază între 85 și 115, conform Healthline. Mai mult decât atât, Mensa acceptă doar persoane al căror scor IQ se află în top 2% cei mai deștepți oameni ai planetei.

Directorul executiv al Mensa în America, Trevor Mitchell, a cunoscut-o pe micuța Kashe care l-a uimit.

Citește și: O femeie a mâncat doar fructe timp de 29 de ani. Cum arată azi Anne Osborne

“Kashe este o fetiță remarcabilă și ce e rar la ea este că darul ei a fost recunoscut atât de devreme. Părinții ei vor putea să o ajute să depășească provocările pe care le-ar putea întâmpina datorită faptului că este prea inteligentă”, a explicat Trevor Mitchell.

Ce abilități extraordinare are Kashe, la doar 2 ani

“Nu e mereu ușor să fi cea mai deșteaptă persoană din cameră și Mensa înțelege importanța de a fi pus în dificultate de către alții, de a te chinui să îți fie recunoscut potențialul și de a sărbători fiecare reușită”, a mai adăugat Mitchell.

Kashe, care va împlini în curând 3 ani, face progrese incredibile. Deja știe să numere până la 100, poate să recunoască toate cele 50 de state din SUA după forma lor și știe câteva elemente din tabelul lui Mendeleev.

De asemenea, fetița are niște abilități de comunicare foarte bine dezvoltate. Kashe cunoaște limbajul semnelor, vorbește fluent engleză și spaniolă și deja a învățat să citească.

Un studio publicat de Harvard indică faptul că “bebelușii pot învăța un limbaj – orice limbă – încă din uterul mamei și se nasc pregătiți să continue procesul de învățare”. Mulți copii reușesc să învețe astăzi să citească încă de la grădiniță.

Ce părere are mama fetiței

Sukhjit Athwal, mama lui Kashe, este extrem de mândră de fiica ei și a declarat că a rămas uimită atunci când a descoperit la început ce memorie impresionantă are Kashe.

Citește și: Fotografia cu o fetiță care pare îngropată cu jumătate de corp în cimentul unui trotuar face vâlvă pe Internet. Care e explicația

“A învățat unele lucruri extrem de repede și e mereu foarte interesată să învețe lucruri noi. Când avea 1 an și jumătate deja știa literele alfabetului, numerele, culorile și formele”, a mai spus mama fetiței cu o minte sclipitoare.

Cu toate acestea, mămica fetiței nu a putut să nu observe că fiica ei încă împarte multe dintre caracteristicile unui copil de 2 ani cu ceilalți copii, cum ar fi felul în care negociază și crizele de plâns pe care le poate face uneori. Cea mai importantă diferență este că micuța Kashe poate înțelege mai repede ce îi explică adulții din jurul ei, spre deosebire de ceilalți copii de 2 ani.

Ultimele știri