Antena Căutare

Lifestraw ofera copiilor africani o sansa la viata: transforma pe loc apa infestata in apa potabila!

Se poate face ceva si pentru copiii din lumea a treia, iar solutia e la indemana tuturor: un filtru de apa care le permite sa bea apa potabila din lacuri si alte surse de apa pline de bacterii. Inventia a aparut in 2005 dar abia acum incepe sa faca o diferenta in tarile africane.

Lifestraw este un filtru de apa in forma unui pai care filtreaza apa infectata pe masura ce bei din el. Dezvoltat in 2005 in Danemarca, inventia este pe cat de simpla, pe atat de eficienta. Gizmag a numit-o “Inventia secolului” iar New York Times, “un filtru de apa care poate salva vieti”.

Teava de purificare a gadgetului elimina 99 % din bacteriile din apa, precum si alti paraziti ca E-coli, salmonella, campylobacter, bacilul piocianic (“pseudomonas aeruginosa”). Puterea de filtrare este semnificativa - pana la 1000 litri de apa.

Pentru numai 22 lire/rezervor, producatorii cred ca pot face o diferenta in viata copiilor africani.

In jur de 780 milioane de oameni din lume nu au acces la o sursa de apa potabila, iar 3.4 milioane de persoane mor anual din cauza apei murdare pe care sunt nevoiti sa o bea. Aproximativ 1.5 milioane copii din Africa Subsahariana mor anual de diaree, boala provocata de bacteriile din apa. Diareea ucide mai multi copii decat malaria, pojar si SIDA combinate.

Lifestraw poate fi cumparat online, de pe site-ul Firebox.

foto: altervista.org, eartheasy.com

Cercetatorii chilieni au transformat gandurile si visele in obiecte materiale... Aplicatie iPhone pentru rugaciunile musulmanilor din avion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x