Antena Căutare

Lumina pe Marte! Rover-ul Curiosity cauta forme de viata!

Se aprinde planeta Marte. Rover-ul Curiosity, aflat in cautarea conditiilor menite sa sustina viata pe planeta rosie, urmeaza sa activeze un sistem de lasere impresionant care va lumina o zona a planetei in mod inedit.

Rover-ul Curiosity, lansat de pe statia spatiala Mars, se pregateste de una dintre misiunile cele mai spectaculoase. Cu ajutorul unui sistem de lasere extrem de puternice, va cauta sa stabileasca daca exista conditii de sustinere a vietii la suprafata planetei Marte.

Dispozitivul de lasere numit ChemCam are puterea unui milion de becuri si a fost proiectat in mod special pentru depistarea conditiilor biologice de viata.

"A fost creat pentru a depista elemente precum carbon, azot si oxigen, elemente cruciale pentru existenta vietii. ChemCam poate detecta imediat si fara rezerve orice forma de apa de la surse inghetate la suprafata pana la elementul de carbon", a explicat Roger Wiens, unul dintre membrii echipei Chemcam.

Dispozitivul se bazeaza pe tehnologie folosita deja pe pamant pentru o analiza a compozitiei unor obiecte cu risc nuclear.

Are in centru un laser infrarosu, invizbil pentru ochiul uman care concentreaza intr-o zona extrem de mica mai mult de 1 milion de wati pentru o durata de cinci miliarde de ori mai mica decat o secunda.

Foto: Dailymail.co.uk



VIDEO! Vezi cum fac wrestling doi pui de pisica!... Afla ce grozavii au gasit medicii in stomacul unui indian!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x